Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή για μαθητές των Σερρών: Διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

Περισσότεροι από 1200 μαθητές από το νομό Σερρών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ώστε να μπορέσουν, με τις κατάλληλες πληροφορίες να αποφασίσουν για το μέλλον τους και την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν, πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Η δράση έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές, εν όψει της λήψης σημαντικών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων, (επιλογή ομάδας προσανατολισμού κλπ) μέσω της ενίσχυσης, αφενός της αυτογνωσίας και πληροφόρησής τους και αφετέρου, της διαχείρισης τόσο του προσωπικού δυναμικού τους όσο και των ευκαιριών εκπαίδευσης – κατάρτισης και αγοράς εργασίας.  

Lavera

Τα στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με ενδεικτική θεματολογία «Αναπτύσσω την επαγγελματική μου ταυτότητα με την Εθνική Πύλη Δια βίου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ» και «Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Europass» κλπ, με έμφαση στην ανάπτυξη και αξιολόγηση των αναγκαίων δεξιοτήτων διαχείρισης σταδιοδρομίας με την βοήθεια των εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων του ΕΟΠΠΕΠ.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το αύριο των παιδιών μας στις Σέρρες. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, καταφέρνουμε να ξεκινήσει από εδώ- και για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα, η ενημέρωση περισσότερων από 1200 μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Παράλληλη εκδήλωση θα υπάρξει και για τους γονείς, καθώς ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα διαχείρισης σταδιοδρομίας και σπουδών».

Επίσης, ο Υπουργός τόνισε με έμφαση πως «το Αύριο δεν μπορεί να περιμένει. Και πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια και τις πληροφορίες στα παιδιά, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Με κάθε ευκαιρία, οφείλουμε πρώτα ως γονείς, και μετά ως Πολιτεία και φορείς να είμαστε δίπλα στα παιδιά στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις επιλογές τους, οι οποίες θα χαρακτηρίσουν το μέλλον τους», κατέληξε, ευχαριστώντας στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως «για την άμεση ανταπόκρισή της και την άριστη συνεργασία μας». 

Σημειώνεται ότι την Διημερίδα μπορεί να παρακολουθήσουν όλοι σε live streaming από το κανάλι που θα δημιουργηθεί στο ΥouΤube. Επίσης οι μαθητές θα μπορούν να διατυπώσουν ερωτήματα μετά τις παρουσιάσεις μέσω  mail σε διεύθυνση που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για την εκδήλωση. 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version