Αληθινό άντρα σε κάνει η συμπεριφορά σου, όχι το σώμα σου

Ο αληθινός άντρας φαίνεται από τις εξηγήσεις και όχι από τις αγριάδες. Φαίνεται από τα λόγια, την μπέσα, την λεβεντιά του. Ο αληθινός άντρας φαίνεται από τον λόγο του, που τον κάνει πράξη. Από τον λόγο του, που είναι συμβόλαιο.

Εκείνος ο παλιός  λόγος που είναι λόγος τιμής και όχι λόγια του αέρα. Ο αληθινός άντρας δεν λέει και ξελέει, δεν έχει ανάγκη να αποδείξει σε κανέναν το τί πραγματικά είναι και πόσο αξίζει.

Ο αληθινός άντρας είναι αθόρυβος, κοιτάει μόνο την δουλειά του και δεν ανακατεύεται σε ξένες υποθέσεις, κουτσομπολιά. Ο αληθινός άντρας λέει λίγα λόγια και σταράτα. Δεν είναι της φαμφάρας, δεν είναι της υπερβολής. Είναι ώριμος ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως ώριμα είναι και τα συναισθήματα του.

Ο αληθινός άντρας δεν αποδεικνύει την αξία του, ούτε διεκδικεί το δίκιο του με αγριάδες και ψευτομαγκιές και λόγια . Ξέρει να βάζει τους ανθρώπους και τα πράγματα στην θέση τους μόνο με μία ματιά του. Ο αληθινός άντρας τιμά τα παντελόνια του, τους φίλους, την οικογένεια του, την γυναίκα που είναι στην ζωή του. Ξέρει τι θέλει, πως να το διεκδικήσει, αλλά και πώς να το αποκτήσει.

Αληθινός άντρας είναι αυτός που το ανάστημά του είναι πάνω από το ύψος του. Που η αλήθεια του είναι και η πραγματικότητα του. Που η μυϊκή του δύναμη μοιάζει αμελητέα εμπρός στην πνευματική του. Αληθινός άντρας είναι αυτός πού σέβεται, τιμά, υπολογίζει. Αυτός που δεν ξεπουλά τις αξίες του σε κανέναν βωμό. Αυτός που κοιτάει στα μάτια και δεν τα ρίχνει χαμηλά.