ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΣ!

Ο Ted Hughes θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποιητές της Αγγλίας

Η αμερικανίδα συγγραφέας Sylvia Plath αυτοκτόνησε το 1963, αφήνοντας πίσω της δύο μικρά παιδιά και ένα σύζυγο, τον βρετανό ποιητή Ted Hughes. Ο Hughes έγραψε μια μεγάλη επιστολή στο γιο τους, Nicholas, το 1986, δίνοντάς του κάποιες συμβουλές.

Όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά – όμως το κρύβουν κάτω από προστατευτικές πανοπλίες.

Σε κάθε στιγμή, πίσω από το ενήλικο εξωτερικό τους περίβλημα, ολόκληρος ο κόσμος της παιδικής ηλικίας του ατόμου βρίσκεται μέσα τους, προσεκτικά, σαν ένα ποτήρι νερό που είναι στο παρά πέντε να ξεχειλίσει.

Και οι μόνες στιγμές που οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ζωντανοί είναι όταν υποφέρουν, όταν κάτι ξεπερνάει τη συνηθισμένη, πανοπλία τους και το παιδί που κρύβουν μέσα τους βγαίνει ξανά στον κόσμο.

Όταν λοιπόν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις περάσει μερικές εβδομάδες και δεν αισθάνθηκες αυτόν τον φοβερό αγώνα του παιδικού εαυτού σου που αγωνίζεται να ξεφύγει – θα ξέρεις ότι έχεις περάσει μερικές εβδομάδες χωρίς να συναντήσεις μια νέα πρόκληση και εξέλιξη, και ότι έχεις περάσει μερικές εβδομάδες στις οποίες έχεις χάσει την επαφή με τον εαυτό σου.

Το μόνο που μετράει είναι πόση καρδιά βάζουν οι άνθρωποι, και πόσο αγνοούν τους φόβους τους να πληγωθούν.

Και το μόνο πράγμα τελικά για το οποίο οι άνθρωποι μετανιώνουν είναι που δεν έζησαν αρκετά τολμηρά, που δεν έδωσαν την καρδιά τους και που δεν αγάπησαν αρκετά.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here