Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ «ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ»: ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Η θεραπευτική λειτουργία του Κέντρου απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά, σε ζευγάρια και σε μεμονωμένα άτομα

Με σεβασμό στη μοναδικότητα του ανθρώπινου προσώπου και στην προσωπική του ιστορία, το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας με «Ρίζες και Φτερά» στοχεύει, εκτός από την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας, στην ανάδειξη του πλούτου της δύναμης και της υγείας που υπάρχει σε κάθε ζωντανό σύστημα.

Η θεραπευτική λειτουργία του Κέντρου απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά, σε ζευγάρια και σε μεμονωμένα άτομα και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης θεραπείας που αρμόζει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η θεραπευτική παρέμβαση προσεγγίζει τα υπαρξιακά ερωτήματα της ανθρώπινης υπόστασης, ενισχύει την ανάληψη της προσωπικής ευθύνης και ευνοεί την επίτευξη λειτουργικών σχέσεων.

Στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο παρέχονται:

Ατομική Ψυχοθεραπεία /

Θεραπεία Οικογένειας /

Θεραπεία Ζευγαριού /

Ομαδική Ψυχοθεραπεία/

Ομαδική Ψυχοθεραπεία Μητέρων /

Ψυχοθεραπεία Εφήβων /-

Παιγνιοθεραπεία /

Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση σε Διαζύγια.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιείται Ομάδα Παιδιών Σχολικής Ηλικίας από 8 έως 12 ετών με στόχο την επαφή των παιδιών με τις αξίες και το νόημα της ζωής με τίτλο: «Το Ταξίδι του Σπόρου». Ένα τόσο δα μικρό ανθρώπινο σποράκι ξεκινάει το ζωντανό ταξίδι του ριζωμένο στο χώμα, τι απορροφάει, ποια τα θρεπτικά στοιχεία του, πως αξιοποιεί το φως του ήλιου, πώς μετατρέπει την ενέργειά του, πώς φωτοσυνθέτει τις αλλαγές στον κορμό, στις σκέψεις του, στις συνήθειές του, στα συναισθήματά του, στις αξίες του; Ποιος ο σκοπός του και ο πόθος του; Τι σύνθημα έχει βάλει στη ζωή του; Ποιός σπόρος του μοιάζει;  Τι χρειάζεται να κάνει ο σπόρος όσο μπορεί περισσότερο; Φυτρώνουν όλοι οι σπόροι; Διαλέγει ο σπόρος το μέρος που θα φυτρώσει; Τι σύμβολο είναι ο σπόρος; Φοβάται ο σπόρος τη δυνατή βροχή; Tι μπορεί να κάνει ο σπόρος όταν βρέχει δυνατά; Eίναι μόνος του ο σπόρος στις δυσκολίες; Tι γίνεται μετά τη σπορά ο σπόρος; Mε ποιο τρόπο δείχνει την αγάπη του ο σπόρος;

Θα καταφέρει να φυτρώσει, να ανθίσει, να καρποφορήσει;

Για την επεξεργασία των θεμάτων θα χρησιμοποιηθούν μέθοδοι και τεχνικές βιωματικής προσέγγισης, που εξασφαλίζουν την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών και δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα. Συγκεκριμένα: Παραμυθοαφηγήσεις και  χειροποίητες δημιουργίες, ασκήσεις ελεύθερου συνειρμού, εργασίες σε ομάδες, παίξιμο ρόλων με σεβασμό σε  τοπικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά και αξιακά χαρακτηριστικά της οικογένειας, του τόπου, της εποχής, του πλανήτη γενικότερα.

Όλα να φυτρώνουν, να ριζώνουν και να ανοίγουν, να ανθοφορούν για  να κλείσουν και να οδηγήσουν σε νέα ανοίγματα! Όλα ξεχωριστά αλλά και τόσο αρμονικά ενωμένα! Όλα να έχουν ροή και να εμφυσήσουν φτερά ΖΩΗΣ!

Διάρκεια:

Κάθε Τρίτη / 19:00 μ.μ.-20:30μ.μ.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας καλέστε μας τηλεφωνικά στο   6936639831 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο fotsouk@hotmail.com.

 

Yπεύθυνη Εργαστηρίου: Φ.Τσουκνίδα (Ψυχολόγος – Μετεκπαιδευθείσα στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική)-(Ειδικευθείσα στην Οικογενειακή – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία)

 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version