Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για απολαυστικό ραβανί, αφράτο και ντελικάτο στη γεύση,
που αρωματίζεται με γλυκές και όξινες νότες από ινδική καρύδα και λεμόνι.
Συνολικός Χρόνος: 45′
Υλικά
Μερίδες: 20
6 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ινδική καρύδα
Για το σιρόπι
400 ml νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι, κομμένο στα 2
100 γρ. φλέικς αποξηραμένης καρύδας, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την καρύδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βήμα 2
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24×24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 30΄.
Βήμα 3
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Βήμα 4
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3΄ και περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό.
Γαρνίρουμε με φλέικς αποξηραμένης καρύδας και σερβίρουμε.
Συνταγή για μπισκότα κανέλας με τρία υλικά -Χωρίς ζάχαρη και λάδι, γίνονται πανεύκολα
Συνταγή για λαχταριστά μηλοπιτάκια με σφολιάτα και κομμάτια μήλου