13/06/2024
24.2 C
Serres

Σχολείο Ροδόπολης: Κάποιοι μας δουλεύουν;;

Array

Σοβαρό ζήτημα συνεχίζει να υφίσταται στη Ροδόπολη Σιντικής αναφορικά με το δημοτικό σχολείο που επιτέλους πρέπει να γίνει!

Για την υλοποίηση όμως αυτού του έργου το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι η μελέτη και εδώ έχουμε δύο διαφορετικές απαντήσεις.

Δημοτικό σχολείο Ροδόπολης Σιντικής: Δύο διαφορετικές απαντήσεις

Η πρώτη είναι του Δήμαρχου Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη και της Υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζής που δηλώνουν ότι από το 2017 έχει γίνει η μελέτη που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Υποδομών.

Η δεύτερη απάντηση όμως είναι του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή που δήλωσε ευθαρσώς πώς δεν έχει μελέτη για να προχωρήσει στην χρηματοδότηση του σχολείου.

dei gaia e vima (1)
Nektar

Υπενθυμίζουμε εδώ πώς ο Υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Δήμο Αμφίπολης ζήτησε ένα μόνο πράγμα από τις διοικήσεις…

Ώριμες και σωστές μελέτες έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει το νομό μας όπως έπραξε πρόσφατα

και πλέον αναμένει μελέτες και προτάσεις που όπως αναφέραμε ξανά και διερωτόμαστε αν και πότε μπορούν να τις πραγματοποιήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων μας.


Βλέποντας αναλυτικά την υπόθεση του δημοτικού σχολείου Ροδόπολης και με χρονολογική σειρά καταλαβαίνουμε πως κάποιοι μας δουλεύουν.

Είναι δεδομένο πως στις 27 Μαρτίου 2017 σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε όλα τα ΜΜΕ του Νομού, από το Γραφείο Τύπου της Βουλευτού Σερρών (Ν.Δ.), κ. Φωτεινής Αραμπατζή μάθαμε πως «καλά τα νέα για το Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Σιντικής Δομουχτσίδη Φώτιο και τον Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστα Απόστολο».

Όπως δήλωσε τότε μάλιστα η κα. Αραμπατζή, «η κατασκευή του δημοτικού σχολείου Ροδόπολης είναι άμεση ανάγκη», καθώς ο Δήμαρχος Σιντικής, κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, έχει ήδη καταθέσει το φάκελο του σχολείου στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τότε μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Τζιτζικώστας, δήλωσε τότε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι στις προτεραιότητες της περιφέρειας και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα είναι το πρώτο σχολείο που θα δημοπρατηθεί με το πλεόνασμα από το Ε.Σ.Π.Α.

Και φτάνουμε στο σήμερα ή καλύτερα στην Παρασκευή 19 Ιουνίου , όταν ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ακούγοντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων Σιντικής και του τοπικού συμβουλίου βρέθηκε στη Ροδόπολη Σιντικής μαζί με τις Κτιριακές Υποδομές και έδωσε διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που ακούμε από το 2017.

Ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψη του τόνισε ότι εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε επίσημα αίτημα προς το Υπουργείο γιατί υπήρχαν ορισμένα ζητήματα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ζητήματα που τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος με την προσεκτική επίβλεψη του κ. Χατζόπουλου , που σημειωτέων ήταν μηχανικός του Δήμου Σιντικής …λύθηκαν.


Ο Υπουργός τόνισε πώς “Δεν είναι δουλεία της Κυβέρνησης να έρθει και να πει εδώ θα κάνουμε σχολείο. Πρέπει κάποιος να το αιτηθεί. Πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες. Έχει γίνει η προμελέτη έτσι ώστε να μην καθυστερούμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε μελέτη αν δεν υπάρχει αίτημα.”

Ο κ. Χατζόπουλος, ως ειδικός σύμβουλος του υπουργού ενημέρωσε πως το σχολείο δεν μπορεί να ενταχθεί στο Σ.Δ.Ι.Τ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει ενταχθεί ποτέ. Αυτο είναι ξεκάθαρο.’

”Εννοείτε οτι το πρώτο Σ.Δ.Ι.Τ. που θα γίνει στην Κεντρική Μακεδονία θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα με τα πρώτα 35 σχολεία.”

“Ένταξη δεν είχε. Το θέμα ήταν οτι δεν υπήρχε η περιβαντολογική αδειοδότηση των παρακείμενων γηπέδων το οποίο λύθηκε από την παρέμβαση του Υπουργού ως βουλευτής τότε και αδειοδοτηθηκαν οι χώροι και βάση αυτού έγινε η οριοθέτηση του ρέματος.

Αφου λυθηκε το προβλημα με το ρέμα, μπορει να γινει η διαδικασία για το τοπικο ρυμοτομικό.

Επι Καλλικράτη έγιναν οι μελέτες μεσώ Ε.Σ.Π.Α. όμως το κτιριολογικο εχει αλλάξει εντελώς,οι ανάγκες έχουν αλλάξει όποτε πρέπει να γίνει ξανά καινούργια μελέτη.

Ήδη η μελέτη δουλεύεται εδώ και 6 μήνες από το αρμόδιο τμήμα.»

Δημοτικό σχολείο Ροδόπολης Σιντικής: Τι θα γίνει τελικά

Τι θα γίνει τώρα;

Λογικά θα τρέξει την μελέτη ο ίδιος ο Χατζόπουλος και θα ψάξουν να βρουν ένα πρόγραμμα για να το εντάξουν και να μην μείνει χωρίς σχολείο η Ροδόπολη.

Αλλά την πατάτα την έκανε ο Δομουχτσίδης και λογικά όλοι οι υπόλοιποι θα κολυμπήσουν στα απόνερα την «πατάτας» του

Και η Φωτεινή και ο Τζίτζι….

Σωστά;

Διαβάστε επίσης για το Δήμο Σιντικής

Διαβάστε εδώ EKTAKTO: ΣΕ κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ευρωεκλογές 2024: Τα αποτελέσματα στο Δήμο Βισαλτίας (Σερρών)

Ευρωεκλογές 2024 – Είδαμε τα αποτελέσματα στο Νομό Σερρών και τώρα πάμε στον Δήμο Βισαλτίας όπου η Νέα Δημοκρατία έρχεται 1η με 3.191...

Ευαγγελία Μουμούρη: Δεν γνώριζε ότι έχει πάρει πτυχίο δημοσιογραφίας από το 2000

Η απίστευτη ιστορία της Ευαγγελίας Μουμούρη. Η Ευαγγελία Μουμούρη εξιστόρησε στο Καλύτερα Δε Γίνεται και στον Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα μία απίστευτη ιστορία καθώς έχει πάρει...

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Λάμπω επειδή τρέφομαι σωστά και κάνω σεξ»

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου έκανε δηλώσεις ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Μάλιστα, κατά την διάρκεια των δηλώσεών του αποκάλυψε τα μυστικά ομορφιάς του. Συγκεκριμένα, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος...

Συνέχισε να διαβάζεις