12/06/2024
27.5 C
Serres

Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι σταματούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις;

Array

Μέχρι πότε είναι δυνατόν να κάνουμε σεξ;

Η απλή απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Άλλωστε, η σεξουαλική ζωή είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα.

Σεξ στην περίοδο της εμμηνόπαυσης

Για τις γυναίκες, το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η εμμηνόπαυση αντιπροσωπεύει πλέον σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής τους.

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 50 και 55 ετών, ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής για μια γυναίκα μπορεί να είναι τα 85 έτη.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υπάρχουν ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Για παράδειγμα, υπάρχει μείωση των οιστρογόνων, μιας ορμόνης που διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία και εξασφαλίζει ότι τα γεννητικά όργανα βρίσκονται σε βέλτιστη κατάσταση.

Προφανώς, αυτό παίζει ρόλο στην επιθυμία και στη φύση των σεξουαλικών σχέσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της γυναίκας.

Ως εκ τούτου, η ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες σταματούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις είναι διαφορετική για την κάθε μια ξεχωριστά.

Κάθε γυναίκα θα προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση ανάλογα με το είδος του συντρόφου που έχει, την ορμονική φάση στην οποία βρίσκεται καθώς και αν βρίσκεται σε θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης.


Στην έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας συνηγορούν και οργανικά προβλήματα όπως ο καρκίνος του μαστού ή άλλοι τύποι όγκων, η ακράτεια κλπ.

Τι ισχύει για τους άνδρες

Οι άνδρες, δεν περνούν την εμμηνόπαυση όπως οι γυναίκες, και τα επίπεδα τεστοστερόνης τους παραμένουν σταθερά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, οδηγώντας σε μια συνεχή σεξουαλική επιθυμία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 80χρονοι άνδρες που κάνουν παιδιά.

Αλλά οι άνδρες μπορούν επίσης να υποφέρουν από οργανικά προβλήματα που επηρεάζουν τη σεξουαλική τους ζωή, όπως ο καρκίνος του προστάτη, η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης.

Όλοι αυτοί είναι παράγοντες που καθιστούν τις στύσεις δύσκολες ως και αδύνατες.


Εκτός από ορμονικούς και οργανικούς παράγοντες, υπάρχουν και ψυχολογικά αίτια που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Κακά τα ψέματα δεν είναι το ίδιο να ζεις με τον ίδιο σύντροφο επί 40 ή 50 χρόνια όπως το να είσαι με κάποιον νέο σύντροφο.

Επίσης και η φθορά που είναι συνυφασμένη με την ηλικία επιδρά αρνητικά.

Η ορμονική αποκατάσταση στις γυναίκες

Η λύση που προσφέρουν οι γυναικολόγοι σε συνεργασία με κάποιον σεξολόγο σε ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι συχνά η ορμονική αποκατάσταση.

Υπάρχουν διάφορες μορφές χορήγησης, είτε μέσω του στόματος ή τον κόλπο και μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση ζητημάτων όπως η χαμηλή σεξουαλική ορμή και η κολπική ξηρότητα.

Να σημειωθεί, επίσης, πως την τελευταία δεκαετία υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην κοσμητική χειρουργική η οποία σε πολλές περιπτώσεις ανεβάζει την ψυχολογία της γυναίκας πέραν της ορμονικής αποκατάστασης καθώς συνεχίζει να νιώθει ποθητή.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει καθορισμένο ανώτατο όριο για τις σεξουαλικές σχέσεις, εφόσον οι άνθρωποι αισθάνονται καλά και έχουν την επιθυμία γι’ αυτό.

Αλλά είναι γεγονός πως τα ιατρικά προβλήματα σε συνδυασμό με τη φθορά του χρόνου τείνουν να προκύπτουν με το πέρασμα των ετών μειώνοντας την ενεργή σεξουαλική ζωή.

Γι’ αυτό υπάρχουν οι επαγγελματίες υγείας, για να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων καθώς το σεξ δεν αποτελεί μόνο εκτόνωση αλλά και έναν τρόπο το ζευγάρι να αισθάνεται οικειότητα και ζεστασιά.

Σεξ: Πώς θα επαναφέρετε το πάθος στη σχέση σας

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο το σεξουαλικό πάθος να μειώνεται όταν περάσει το πρώτο διάστημα, ειδικότερα αν κάποιο ζευγάρι είναι μαζί για σχεδόν μια ολόκληρη ζωή.

Στατιστικά η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών «μπαίνει στον πάγο» μετά τον ένα περίπου χρόνο συγκατοίκησης ή γάμου.

Παρόλο που κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και λειτουργεί με τα δικά του χρονικά πλαίσια, το να χάσεις το πάθος της πρώτης περιόδου είναι μαθηματικά αναπόφευκτο, αφού η έντονη έλξη που αισθανόσασταν στην αρχή της σχέσης θα αρχίσει να υποχωρεί, καθώς στη θέση της θα αρχίσετε να αποκτάτε ολοένα και περισσότερη οικειότητα.

Επειδή το σεξ δεν είναι στατιστική καθώς εμπεριέχει συναισθήματα δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός επαφών που θεωρείται αναγκαίος καθώς η σεξουαλική διάθεση μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου και στα δύο φύλα.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε τα οποία ισχύουν για όλες τις ηλικίες:

Προσέξτε την υγεία, τη σωματική σας εικόνα και την προσωπική σας υγιεινή.
Φροντίστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας χωρίς παιδιά ή εγγόνια.
Μην σταματήσετε να αγγίζετε ο ένας τον άλλο.
Μην λησμονείτε τα κομπλιμέντα και τα τρυφερά λόγια.
Αγκαλιαστείτε όσο περισσότερες φορές μπορείτε μέσα στην ημέρα.
Γελάστε.
Θυμηθείτε τι σας έφερε κοντά τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας σας.
Σπάστε τη ρουτίνα δοκιμάζοντας νέες στάσεις.
Μιλήστε με τον ή την σύντροφό σας για τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις.
Πειραματιστείτε για να διατηρήσετε το πάθος ζωντανό ανάλογα με την ηλικία και τις σωματικές σας αντοχές.

Ακόμη και αν η στύση του άντρα δεν είναι ικανοποιητική ή η γυναίκα δεν έχει διάθεση για διείσδυση μπορείτε να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλο να χαδευτείτε, να ανταλλάξετε φιλιά και να αγκαλιαστείτε.

Άλλωστε «τρώγοντας» έρχεται η όρεξη…σε κάθε ηλικία.

Να θυμάστε πως δεν πρέπει να πληγώνετε τον σύντροφό σας, ούτε να τον μειώνετε επειδή με τα χρόνια άλλαξε η εικόνα του ή η σεξουαλική του διάθεση.

Αγάπη σημαίνει κατανόηση, σεβασμός, φροντίδα και αποδοχή. Αν δεν υπάρχουν εντάσεις, τσακωμοί και προσβολές είναι βέβαιο πως θα βρείτε τον δικό σας σεξουαλικό κώδικα.

Κάθε ηλικία δίνει άλλες δυνατότητες στους ανθρώπους και αυτές μπορείτε να τις ανακαλύψετε μαζί με τον άνθρωπο της ζωής σας!

Αϋπνία: Η εκνευριστική συνήθεια που μας κλέβει ώρες ύπνου

Πηγή:onlarissa

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιάννης Βρούτσης: 9.530.769€ για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καταβλήθηκε το ποσό των 9.530.769€ για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων και των ηλικιακών κατηγοριών,...

Πανελλήνιες 2024: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο στη Θεσσαλονίκη λόγω… καύσωνα

Μέχρι και ανεμιστήρες επιστράτευσαν γονείς μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανυπόφορο καύσωνα. Το 5ο Λύκειο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στεγάζεται εδώ...

Συγκλονίζει ο Στέλιος Ρόκκος: «Η μάνα μου δεν νιώθει πόνο πια, έχει χάσει δύο παιδιά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα»

Ο Στέλιος Ρόκκος μίλησε στο Κοσμοράδιο 95,1 και στον Τάσο Ριζόπουλο για την πρόσφατη απώλεια του αδερφού του, Νίκου και πως τη διαχειρίζεται ο...

Συνέχισε να διαβάζεις