Έναντι 10εκ. στα χέρια του Καραθανάση το εργοστάσιο των Σερρών!

Όλοι μάθαμε πως ο Καραθανάσης νοίκιασε τα δύο εργοστάσια Ζάχαρης στις Σέρρες και το Πλατύ, αντί ενός τιμήματος του ύψους των 450.000 ευρώ.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως μαζί με το ενοίκιο η Royal Sugar απέκτησε και τo αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες, έναντι τιμημάτων 15,2 και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα , όταν λήξει η μίσθωση έπειτα από 28 μήνες, καθώς αυτό προβλέπει η σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς αφενός και του σχήματος Royal Sugar και Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας αφετέρου.

ΕΒΖ: 10 εκατομμύρια το εργοστάσιο των Σερρών

Και μπορεί η Royal Sugar στην ανακοίνωσή της να τονίζει ότι έχει το όραμα, τη γνώση της παγκόσμιας αγοράς ζάχαρης, τα μέσα και τις συμμαχίες για να πετύχει και ότι θέτει άμεσα σε ισχύ «ένα λεπτομερές πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων, που θα αλλάξει τον χάρτη της ζάχαρης σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη»,αλλά εμείς θα ευχηθούμε αν βρει και τα λεφτά για την αγορά τους, γιατί μόνο έτσι θα λυθεί μια και καλή το ζήτημα του φουγάρου!

Φέτος δεν θα ανάψουν τα φουγάρα στα εργοστάσια

Πάντως φέτος να μην περιμένετε να δείτε κανένα φουγάρο, καθώς η μόνη δέσμευση Καραθανάση είναι απλά η παραλαβή όλων των τεύτλων που έχουν σπαρθεί αλλά και η πληρωμή των παραγωγών.

Τώρα το τι θα κάνει η Royal Sugar με τα τεύτλα είναι δική της υπόθεση, ενώ όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει για του χρόνου;

Από την πλευρά της βεβαίως η εταιρεία δηλώνει περαιτέρω ότι προσβλέπει στη σταδιακή αύξηση των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών καλλιέργειας και βελτίωσης της στρεμματικής απόδοσης και του ζαχαρικού τίτλου, στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και στην εκμετάλλευση όλων των υποπροϊόντων.

Το πως θα γίνει αυτό είναι μια άλλη υπόθεση ενώ ακούγεται πως βρίσκεται στα σκαριά μια επένδυση από ζαχαροκάλαμο.

Αυτό θα εξασφαλίσει δυνατότητα παραγωγής ζάχαρης, όχι μόνο τις ημέρες της καμπάνιας επεξεργασίας των τεύτλων, αλλά όλο τον χρόνο.

Ταυτόχρονα, οδηγεί και σε περισσότερες μόνιμες, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας….

Σωστά;

Διαβάστε και αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here