Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2021: Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών τίμησε την ημέρα!

Μια πολύ όμορφη δράση πραγματοποίησε σήμερα το 11 δημοτικό Σχολείο Σερρών για τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Με μπλουζάκια γεμάτα χρώματα και ζωγραφιές, και με την απαραίτητη γνώση οι μικροί μαθητές της τρίτης δημοτικού με τη δασκάλα τους κ. Στέλλα Ζαραφίδου έδωσαν νέα πνοή στην συγκεκριμένη ημέρα.

Οι μικροί μαθητές γεμάτοι αθωότητα, θάρρος και ελπίδα έδειξαν με το τρόπο τους πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ημέρα.

Εξάλλου αν θες να μάθεις την αλήθεια…ρώτα ένα παιδί!

Οι μαθητές του 11 δημοτικού Σερρών επισκέφτηκαν τη ΔΕΥΑΣ όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Ενώ και σε αυτή την εκδήλωση το παρών έδωσε η εταιρία ΚΑΝΤΖΑΣ που δώρισε τρόφιμα στους μαθητές.

Την δράση αυτή τίμησε επίσης η ΝΟΔΕ Σερρών και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με τους εκπροσώπους της.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ

“Πως να κρυφτείς από τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα” μας τραγουδάει τόσο σοφά ο Διονύσιος Σαββόπουλος.

Απτή απόδειξη οι μαθητές της Γ1 τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που επέλεξαν τη ΔΕΥΑΣ για να πραγματοποιήσουν τη δράση τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και μας μετέδωσαν τις γνώσεις και την ενέργειά τους.

Συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Παπαματθαίου και τη δασκάλα τους κ. Στέλλα Ζαραφίδου σχημάτισαν μια καρδιά στο προαύλιο του κτιρίου της ΔΕΥΑΣ στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας.

Με κυρίαρχο σύνθημα “Δίνεις αίμα-Σώζεις ζωές” ανέμισαν τις ζωγραφιές τους και επιχειρηματολόγησαν πειστικά για τα πλεονεκτήματα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, μαζί και με το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτα Καλώτα.

Ο κ. Χαλκιόπουλος διαβεβαίωσε ότι στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης η ΔΕΥΑΣ θα είναι συμπαραστάτης σε εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Στα παιδιά προσφέρθηκαν το λεύκωμα της ΔΕΥΑΣ από τη Γιορτή Νερού καθώς και χυμοί, σάντουιτς και κρουασάν.

Είναι ιδιαίτερα παρήγορο να διαπιστώνουμε ότι η νέα γενιά όχι μόνο είναι ευαισθητοποιημένη σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα αλλά δίνει και το καλό παράδειγμα στις μεγαλύτερες ηλικίες.