168.000 ευρώ στο Δήμο Σερρών για τους μετανάστες!

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε στη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για τη στήριξη των δήμων, οι οποίοι φιλοξενούν αιτούντες άσυλο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή ανταποδοτικών τελών στους δήμους που επιβαρύνθηκαν το 2019 από τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Πρόκειται για το συνολικό ποσό των 9,491 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας.

Στον δήμο Σερρών θα καταβληθεί το ποσό των 168.000 ευρώ και είναι αλήθεια από αυτά που δεν μπορείς να προϋπολογίσεις.

Σωστά κ. Δήμαρχε;

Αναλυτικά φαίνονται παρακάτω τα ποσά και οι διαμένοντες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης: Tα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα αφού οι δήμοι καλούνται να αντιμετωπίσουν επιπλέον υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα , την υδροδότηση κ.α .

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το 5G

Πάντως χθες ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για τις φασματικές περιοχές τού 5G σηματοδοτώντας την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας.

Τη διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ έως τις 10 Μαρτίου 2020 και τα κυριότερα θέματα που τίθενται σε διαβούλευση είναι η Φασματική περιοχή, ο μέγιστος αριθμός πανελλαδικών δικαιωμάτων η διάρκεια δικαιωμάτων, η διαδικασία και η τιμή εκκίνησης

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω των δικτύων 5G θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητά τους και καθιστώντας ευκολότερη τη διαχείριση των δεδομένων τους.

Παράλληλα, θα αλλάξουν την καθημερινότητα των καταναλωτών, παρέχοντας απεριόριστες δυνατότητες επιλογών ανάμεσα σε εξαιρετικά καινοτόμες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, το πρότυπο 5G θα παρέχει συνδεσιμότητα σχεδόν παντού, γρήγορη μετάδοση δεδομένων και επεξεργασία πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, πολύ μεγάλη χωρητικότητα και εξαιρετικά αξιόπιστες συνδέσεις.

Συνεπώς, θα ανταποκρίνεται επιτυχώς σε πλήθος διαφορετικών συσκευών, με συγκεκριμένες απαιτήσεις συνδεσιμότητας, όπως πολυμεσικές εφαρμογές, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things-IoT), βιομηχανικές εφαρμογές, υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας, δίκτυα δεδομένων.

Δήμος Σερρών: Το που θα μπουν οι κεραίες όμως και αν είναι κακό για την υγεία μας δεν είναι ακόμη γνωστό.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει μπορέσει να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Πολλοί υποστηρίζουν, πως επειδή θα χρειαστούν περισσότερες κεραίες αυτό θα έχει και μεγαλύτερους τους κινδύνους για την υγεία μας.

Άλλοι πάλι λένε πως οι κεραίες αυτές θα είναι νεότερης τεχνολογίας και η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία θα είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με τα επίπεδα που συναντάμε στα υπάρχοντα δίκτυα …

Αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα ποια είναι η αλήθεια…

Διαβάστε επίσης εδώ για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Σερρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here