Πέτυχε το 1ο Περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου Αιτούντων ασύλου και προσφύγων

Με το σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει» και με στόχο να τιμηθεί η παγκόσμια ημέρα Προσφύγων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Πανσερραϊκού το 1ο Περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου αιτούντων ασύλου και προσφύγων.

Πρόσφυγες τόσο από τις Δομές των Σερρών, όσο και από αυτούς της Nέας Καβάλας Κιλκίς, αλλά και του Κλειδιού της Σιντικής , αλλά και αυτοί του Βαγιοχωρίου Θεσσαλονίκης φόρεσαν αθλητική περιβολή, έπαιξαν  μπάλα, πανηγύρισαν γκολ κι έστειλαν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει στο 1ο Περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου αιτούντων ασύλου και προσφύγων.

To τουρνουά πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Δομής των Σερρών και την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Είχε προηγηθεί βέβαια ένα τριήμερο τουρνουά εντός της Δομής των Σερρών με τη συμμετοχή επτά ομάδων, ίσως για …προπόνηση!

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι νικητές των τεσσάρων δομών και οι αγώνες έγιναν, λόγω των υγειονομικών μέτρων,  με έξι παίκτες σε κάθε ομάδα σε γήπεδο 5 επί 5 και διαιτητή τον Απόστολο Τζουμαλάκη.

Στόχος των διοργανωτών είναι βέβαια το τουρνουά να γίνει θεσμός ενώ έγινε ήδη γνωστό πως θα ακολουθήσουν και τα τουρνουά βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός με την συμβολή τους δείχνουν εδώ και πολλά χρόνια την ευαισθησία τους σε κοινωνικά θέματα διοργανώνοντας τουρνουά μαζί με  τον Όμιλο Σερρών για την UNESCO.

Για αυτό και ο Σερραϊκός σύλλογος φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το 1ο περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου προσφύγων, στο οποίο το παρών έδωσαν παλαίμαχοι και νυν ποδοσφαιριστές των «λιονταριών»

Μάλιστα ο γενικός αρχηγός Κώστας Φλίσκας και αντιπροσωπεία παικτών του Πανσερραικού (ΓκούρτσαςΠαπαβασιλείουΚασμερίδης) έκαναν δώρο στους αρχηγούς των ομάδων μια φανέλα του Πανσερραϊκού με τις υπογραφές των παικτών.

Η διοικήτρια μάλιστα της Δομής των Σερρών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΥΠΥΤ που ενέκρινε την δράση, όσο και τον ΔΟΜ για την πολύτιμη συνδρομή του, τόσο στο υλικό, όσο και στο οργανωτικό κομμάτι, όπως και το οικείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ , που πραγματοποίησε όλα τα απαιτούμενα rapid tests αλλά και το αθλητικό κέντρο του Πανσερραικού για την άρτια φιλοξενία.

Δείτε επίσης