Το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών Κέρδισε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021

Το έργο eTwinning 2021υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα 20 σχολεία σε Ελλάδα, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, το σχολικό έτος 2019-2020.

Κύριος στόχος του έργου eTwinning 2021 ήταν να αυξηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών με την συνδρομή των ΤΠΕ.

Μέσα από πρωτότυπες και βιωματικές δραστηριότητες του eTwinning 2021 δόθηκαν τα κίνητρα ώστε τα παιδιά να διερευνήσουν τον ρόλο που παίζουν τα δέντρα στη ζωή των ανθρώπων και να αναπτύξουν την οικολογική συνείδησή τους.

Οι μαθητές με τη χρήση των ΤΠΕ πραγματοποίησαν κοινές δράσεις, ανακάλυψαν, αντάλλαξαν απόψεις, και μέσα από συνεργατικές δράσεις έμαθαν για τα δέντρα, οργάνωσαν δενδροφύτευση και έκαναν το σχολείο τους πιο βιώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον, ενώ ενισχύθηκε και το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Το έργο επίσης έχει βραβευθεί με Εθνικό Βραβείο στη Βουλγαρία και Σλοβακία και με Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας, ενώ έχει επίσης διακριθεί με 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Ραδιοφώνου και με Smile Awards.

Ο λόγος για το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών που κέρδισε το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021, στην ηλικιακή κατηγορία έως 6 ετών, με τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο «eTreeHuggers: 1,2, Tree… Hug the Trees with me»!!!!

Εμείς να ευχηθούμε και εις … ανώτερα!

Δείτε επίσης