Σέρρες: Άταφος για μέρες άνδρας που πέθανε από κορονοϊό – Οι συγγενείς ήθελαν νεκροτομή

Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών παρέμενε 66χρονος καθώς οι συγγενείς του δεν πίστευαν ότι πέθανε από κορονοϊό.

Ένας 66χρονος από τη Δράμα ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο Σερρών από κορονοϊό παρέμεινε για μέρες στο νεκροτομείο καθώς οι συγγενείς του δεν αποδέχονται την αιτία του θανάτου και ζητούσαν νεκροψία – νεκροτομή.

Ο 66χρονοςασθενής νοσηλευόταν για περίπου μία εβδομάδα στις Σέρρες και οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ, δυστυχώς, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγγενείς έλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου, αλλά όχι απλά δεν το δέχθηκαν, αλλά ζήτησαν τη νεκροψία καθώς δεν πίστεψαν ότι πέθανε από κορονοϊό, παρότι είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR του 66χρονου, όπως μεταφέρει το grtimes.

Για περίπου 2-3 ημέρες ο άνδρας παρέμεινε στα ψυγεία του νοσοκομείου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες και όταν τελικώς διενεργήθηκε η νεκροψία, φάνηκε πως ο 66χρονος είχε εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων λόγω του κορονοϊού.

Παρών ήταν και εμπειρογνώμονας που όρισε η οικογένεια.


Οι συγγενείς λοιπόν πείστηκαν και προχώρησαν τη διαδικασία.
«Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός.

Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή» είπε στο τοπικό μέσο ο διευθυντής της κλινικής COVID του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.