Στο Νομό Σερρών Συνολική αντιμετώπιση για τα αδέσποτα!

Για τα αδέσποτα στο Νομό Σερρών αποφασίστηκε συνολική αντιμετώπιση μέσω του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Την δημιουργία εγκαταστάσεων αδέσποτων ζώων μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» , αποφάσισαν ομόφωνα όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού μας, μετά από την σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο φυσικό τους χώρο, στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ.

Παρά την δεδομένη πρόταση του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα ύψους 300.000 ευρώ, αποφασίστηκε ο Δήμος Σερρών θα δώσει στους υπόλοιπους Δήμους την απαραίτητη τεχνική στήριξη και φυσικά την άνεση χρόνου με πολιτική πρωτοβουλία του κ.Χρυσάφη, έτσι ώστε να προλάβουν να καταθέσουν την πρόταση, καθώς σήμερα μόνο ο Δήμος Σερρών σηκώνει το βάρος στο Νομό μας στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Αποφάσισαν οι Δήμαρχοι του Νομού Σερρών την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων καταφυγίων των αδέσποτων ζώων

Στην σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο φυσικό τους χώρο, στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής ενότητας Σερρών κύριο θέμα, ήταν η πρόσκληση του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που έχει να κάνει με την κατασκευή και την συντήρηση εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων.

Και γι’ αυτόν το λόγο, πέραν των Δημάρχων, το «παρών» έδωσαν και οι αρμόδιοι για το θέμα Αντιδήμαρχοι κάθε δήμου της Περιφερειακής μας ενότητας

Στη συνάντηση, αποφασίστηκε από κοινού η υποβολή προτάσεων για το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με το Δήμο Σερρών να έχει ήδη υποβάλει τη δική του πρόταση, ύψους 300.000 ευρώ.

Θα ακολουθήσουν οι προτάσεις των υπόλοιπων έξι Δήμων της Π.Ε. Σερρών, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά.

Μέσω σχετικής προγραμματικής συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι, ως μητροπολιτικός, ο Δήμος Σερρών θα δώσει στους υπόλοιπους Δήμους την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, ούτως ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν τις αποφάσεις και να τηρηθούν οι διαδικασίες για την υποβολή των προτάσεων.

Παράλληλα, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Σερρών δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Δ.Σ. του οργάνου το αίτημα για παράταση του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» – το οποίο λήγει στα τέλη του Φλεβάρη – ούτως ώστε να προλάβουν όλοι οι Δήμοι των Σερρών να συμμετάσχουν.

Αναφορικά με το θέμα, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας τα εξής:

«Πιστεύω ότι, μέχρι το τέλος του μήνα, θα υποβληθούν επτά προτάσεις, σ’ ένα συνολικό ποσό που θα ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ για το Νομό Σερρών.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδέσποτων, το οποίο υπάρχει παντού.

Δεν έχει νόημα να υπάρχει μόνο ένα καταφύγιο στο Δήμο Σερρών, διότι όλοι οι πόροι που θα δίδονται απ’ το Δήμο Σερρών και τους υπόλοιπους Δήμους θα πέφτουν σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά: όχι μόνο με τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων, αλλά και με πολιτικές οι οποίες θα μειώσουν τη ροή των αδέσποτων: απ’ τα δεσποζόμενα, απ’ τις κτηνοτροφικές μονάδες, απ’ τους κυνηγούς, απ’ όλες δηλαδή τις πηγές που τα δημιουργούν.

Προωθούμε πολιτικές στείρωσης και υιοθεσιών, που θα βοηθήσουν στο να μειωθεί ο αριθμός που έχουμε στην πόλη και στα χωριά».

Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους Δημάρχους του Νομού:

«Οι συνέργειες των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών συνεχίζονται!
Όλοι μαζί και στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II, στην πρόσκληση που αφορά την δημιουργία και βελτίωση των καταφυγίων αδεσπότων ζώων συντροφιάς!

Κοινή φυσικά και η θέση μας για την απαραίτητη συμμετοχή στην διοικούσα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ακαδημαϊκών που εκπροσωπούν την Σερραική εκπαιδευτική κοινότητα του τ. ΑΤΕΙ Σερρων!
Προχωράμε μαζί…»

Τέλος, ο κ. Χρυσάφης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, αν και ο Δήμος Σερρών σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στο Νομό Σερρών στο θέμα των αδέσποτων, οι υπόλοιποι Δήμαρχοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην πράξη, τόσο με τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», όσο και με μια συνολική στρατηγική, που και οι επτά άντρες θα εφαρμόσουν από κοινού.

Διαβάστε εδώ για το Δήμο Αμφίπολης:Έξι μήνες απλήρωτες οι εργαζόμενες στο «βοήθεια στο σπίτι» στην Αμφίπολη!

Διαβάστε εδώ για το Δήμο Σιντικής: Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης περνά με «ελευθέρας» από τα διόδια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here