Αδικημένο αναλογικά το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών!

Όπως γράψαμε νωρίτερα με επικουρικό προσωπικό ενισχύει η Περιφέρεια τις μονάδες υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω κορονοϊού.

Τα χρήματα θα είναι από από ευρωπαϊκούς πόρους σε σύνολο 35 εκ. ευρώ και για το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αντιστοιχεί σύμφωνα με την ανακοίνωση 1.021.200 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Σερρών υπέδειξε τη σαθρή κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας υποδεικνύοντας πώς «αναμένονται δύο αποχωρήσεις στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Σερρών , ενώ ακόμα και με μία αποχώρηση γιατρού, ενδέχεται να καταρρεύσει ολόκληρο… τμήμα»

Λίγα τα χρήματα για τις Σέρρες αναλογικά με την υπόλοιπη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αν δει κάποιος βέβαια αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν σε κάθε νοσοκομείο αντιλαμβάνεται πώς το 1.021.200 καλώς θα έρθει, αλλά και πάλι ο Νομός Σερρών…μένει στην απ’ έξω!

  • Το Νοσοκομείο Ημαθίας θα λάβει 1,8 εκ. ευρώ,
  • το Νοσοκομείο Κιλκίς 1,3 εκ. ευρώ
  • Το Νοσοκομείο Πέλλας 2,1 εκ. ευρώ

Επίσης μόνο του το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα λάβει πάνω από 10.000 ευρώ περισσότερα από το εμάς που έχουμε να καλύψουμε ένα Νομό διακοσίων χιλιάδων κατοίκων με ελλιπή προσωπικό… και δύο δομές μέσα σε αυτόν.

Πριν χρόνια η Αφροδίτη είχε πει το θρυλικό «Οι άλλοι Νομοί έχουν περισσότερους βουλευτές από εμάς και είναι λογικό να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα».

Μόνο που είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω;

Σήμερα τι θα μπορούσε κάποιος να πει και να δικαιολογήσει το ποσό;

Πάλι καλά να λέμε δηλαδή που βγήκε η προκήρυξη για τους αναισθησιολόγους