Αφρικανική πανώλη: Σε επιφυλακή ο νομός Σερρών

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Βόρεια Ελλάδα , αλλά και στο νομό Σερρών μετά την υπόνοια παρουσίας Αφρικανικής πανώλης, αναγκάζοντας τις υπηρεσίες να λάβουν έκτακτα μέτρα, βάζοντας μάλιστα επί της ουσίας σε καραντίνα το νομό μας.

Αφρικανική πανώλη: Μέτρα επιτήρησης σε Ξάνθη και Δράμα

Τα μέτρα επιτήρησης ήδη λειτουργούν και μάλιστα εκτός από εμάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν μπει και οι νομοί Ξάνθης και Δράμας

Αλλά για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνη είναι η αφρικανική πανώλη, θα σας πω μόνο ότι σήμερα η Δανία έχει κατασκευάζει φράχτες στα σύνορα με τη Γερμανία για να αποτρέψει την είσοδο των αγριόχοιρων!

Αφρικανική πανώλη: Τα μέτρα της Π.Ε Σερρών

Στο νομό μας έχουμε προσλάβει ήδη επιπλέον κτηνιάτρους για την παρακολούθηση της Αφρικανικής πανώλης και καθημερινά  κτηνίατροι επισκέπτονται τα χωριά μας και ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους, αλλά και τους κυνηγούς για την αρρώστια, αλλά και κάνουν καταγραφή των οικόσιτων χοίρων, και φυσικά δίνουν οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι για να προφυλάξουν το ζωικό τους κεφάλαιο.

Ήδη τα οικόσιτα γουρούνια δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ και οι κυνηγοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν δουν τυχαία νεκρό αγριόχοιρο θα πρέπει να καλέσουν άμεσα την κτηνιατρική υπηρεσία για να πάρει δείγμα και να διαπιστωθεί αν υπάρχει ή όχι ο ιός της Αφρικανικής πανώλης.

100 ευρώ στους κυνηγούς

Προσέξτε για κάθε αγριογούρουνο που εντοπίζεται νεκρό ή σκοτώνεται, στο πλαίσιο της ενεργητικής παρακολούθησης της ασθένειας, αποζημιώνεται ο κυνηγός από την κτηνιατρική υπηρεσία με 100 ευρώ !!

Αν μη τι άλλο οι Σερραίοι κυνηγοί εδώ και δέκα μέρες, εκτός από το χόμπι τους, κοιτάνε μπας και βγάλουν και κανένα ευρώ!

Αμ πως

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here