Πέτρος Αγγελίδης για τον Θόδωρο Αραμπατζή: Η απρόσμενη απώλειά του μας γεμίζει με θλίψη και πόνο..

Ο επικήδειος από τον τέως Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη για τον αποδημήσαντα Θεόδωρο Αραμπατζή, επικεφαλή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και Δημοτικό Σύμβουλο.

Εκ μέρους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων αλλά και ως τέως Δήμαρχος Σερρών, νοιώθω την ανάγκη  να εκφράσω  λίγες σκέψεις, εν είδει αποχαιρετισμού, για τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη Θεόδωρο Αραμπατζή.

Μας γεμίζει όλους θλίψη και πόνο, η απρόσμενη απώλειά του.  Περισσότερο δε στους οικείους του,  σύζυγο και τέκνα του, στους οποίους εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια.Έφυγε  από τη ζωή ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ένας πετυχημένος ελεύθερος  επαγγελματίας, ένας άξιος εκπρόσωπος των δημοτών στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε επάξια για είκοσι χρόνια. Έφυγε  ένας καταξιωμένος συμπολίτης μας. Έφυγε -δυστυχώς- την ώρα της πολιτικής του ωριμότητας για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στο Δήμο και στην κοινωνία.   

Υπήρξε προσωπικός μου φίλος αλλά και πολύτιμος συνεργάτης μου στα δημοτικά πράγματα από το 2010 και μετά, με τον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών. Δεθήκαμε,  και αφοσιωμένοι στις αυτοδιοικητικές μας ιδέες υπηρετήσαμε από κοινού με συναντίληψη -επί δημαρχίας μας- τα δημοτικά  πράγματα.      

Διετέλεσε σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην  Δήμου Καπετάν Μητρούση, όπως και  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, αλλά και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Αυτή η μακρά πορεία του στα δημοτικά πράγματα, δήλωνε  την εσωτερική του διάθεση να είναι ένα ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Πίστευε αταλάντευτα στις αξίες της συμμετοχής στα κοινά, στην κοινωνική δημοκρατία, στο θεσμό της ανεξάρτητης  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, στο καλό του τόπου. Μα περισσότερο πίστευε στους Σερραίους συνδημότες του. 

Διέθετε μια συγκροτημένη προσωπικότητα, με αυτοελεγχόμενη, σεμνή και κοινωνική συμπεριφορά. Ο λόγος του απλός, ειλικρινής, άμεσος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με συνέπεια, εντιμότητα  και σύνεση.  Τη δημόσια πολιτική του εικόνα χαρακτήριζε το ομαδικό πνεύμα του και η συλλογικότητα. Ξεχώριζε επίσης για το θάρρος της γνώμης του την οποία εξέφραζε με μετριοπάθεια και αλληλοκατανόηση, χωρίς εξάρσεις ή λαϊκισμούς και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.   Διατηρούσε πάντα ένα σεμνό προφίλ ανθρώπου χαμηλών τόνων, με παράλληλη φερεγγυότητα και αξιοπρέπεια. 

 Όλα αυτά τα ποιοτικά γνωρίσματα,  διαμόρφωναν τον χαρακτήρα ενός αξιόλογου συμπολίτη μας με λόγο ειλικρίνειας και αληθείας.  Αυτόν τον συμπολίτη, φίλο και συνεργάτη μας, αποχαιρετούμε σήμερα στο αιώνιο ταξίδι του. Αιώνια ας είναι η μνήμη  και η υστεροφημία του. 

Αγαπητέ μας φίλε και συνεργάτη μας, Θόδωρε Αραμπατζή.

Λυπούμαστε βαθύτατα που θα λείπεις από κοντά μας.  Θα στερηθούμε όλα τα χαρισματικά σου προσόντα. Θα θυμόμαστε όμως το ήθος σου, το πράο χαμόγελό σου, την ευγένειά σου, το συνεργατικό σου πνεύμα,  την εντιμότητά σου, την ευχάριστη παρουσία σου.  Σε αποχαιρετούμε με οδύνη, αλλά και με την προσδοκία,  να έχεις «Καλό Παράδεισο».