Η αίτηση ακύρωσης του «Φακελάκη» καθηγητή δικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Μπορεί να άργησε αλλά ήρθε τελικά η επικύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την οποία τέθηκε οριστικά σε Αργία ο δεύτερος καθηγητής, που εμπλέκονταν στην υπόθεση, που συντάραξε το Πανελλήνιο το Οκτώβριο του 2018, για το σκάνδαλο όπου ο Καθηγητής κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα για να περνά τους φοιτητές στα μαθήματά του.

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που αφορά τον ίδιο τον καθηγητή φακελάκι η εισαγγελική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και όλοι περιμένουν πότε θα οριστεί η δικάσιμος

Πάντως η υπόθεση του δεύτερου καθηγητή δεν έχει καμία σχέση με αυτή του «φακελάκια» καθώς οι κατηγορίες δεν έχουν καμία σχέση με την μέθοδος του καθηγητή που ήταν να ζητάει «φακελάκι» αλλά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τους φοιτητές για να τους «περάσει» στα μαθήματα. 

Σημειώνουμε πως από το 2004 πραγματοποιήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες με τους φοιτητές και να ζητούν από τη διοίκησή του ΤΕΙ τότε να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα εις βάρος του καθηγητή.

Τελικά τον Ιανουάριο του 2017 οι φοιτητές κατήγγειλαν την μέθοδο του καθηγητή δηλώνοντας πως κατά τη διάρκεια του μαθήματος κοιτούσε τις φοιτήτριες που του είχαν “γυαλίσει”, στη συνέχεια τις έκοβε στο μάθημα και ζητούσε μια απλή…. “εξυπηρέτηση” από αυτές προκειμένου να τις περάσει. Οι φοιτητές κατήγγειλαν τελικά, πως ο καθηγητής τους δεν τους πέρασε στο μάθημα στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο 250 ευρώ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα ώστε να περάσουν με πολύ καλό βαθμό το μάθημα.

Τότε είχαν συλληφθεί εκτός από τον καθηγητή και ένα ζευγάρι που είχε φροντιστήριο φοιτητικών μαθημάτων, οι οποίοι και είχαν προφυλακιστεί.

Πάντως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι εκτός φυλακής , ενώ ήδη έχει δικαστεί το Δεκέμβριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή ένσταση του «φακελάκη καθηγητή» στην απόφαση του Υπουργού για την απόλυσή του

Όσο για την απόφαση όπως καταλαβαίνεται ακόμα …εκκρεμεί!