Αιχμές στον Χρυσάφη από την Παράταξη Φωτιάδη και τον Παναγιώτη Κοτρώνη !

Αιχμές προς τη δημοτική αρχή Χρυσάφη από την Παράταξη Φωτιάδη αλλά και τον Παναγιώτη Κοτρώνη

Ήδη προχώρησε και στην δεύτερη της ανακοίνωση μέσα σε ενάμιση χρόνο η παράταξη Φωτιάδη, κάνοντας γνωστές τις προτάσεις που κατέθεσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου.

Δήμος Σερρών: Ζήτημα του Φωτιάδη η καθυστέρηση του στολισμού

Μεταξύ άλλων σημειώνεται οτι υπάρχει καθυστέρηση της δημοτικής αρχής στο θέμα του στολισμού της πόλης ενόψει Χριστουγέννων, ενω προτείνεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα χωριά τα οποία όπως σημειώνεται έχουν παραμεληθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και κατόπιν σχετικού αιτήματος της παράταξής Φωτιάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τη δημοτική αρχή, για πρώτη φορά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας webex.

Έτσι μπόρεσε να γίνει και πάλι ουσιαστική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, παροχή των απαραίτητων εξηγήσεων και διευκρινίσεων, ώστε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής – ειδικά της αντιπολίτευσης – να έχουνε πλήρη εικόνα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης προτού δώσουν την ανάλογη ψήφο, αλλά και να παρουσιάσουνε τις θέσεις και τις παρατηρήσεις της παράταξής μας.

Με την ελπίδα πως αυτό θα συνεχιστεί, για όσο χρόνο διαρκέσει η αδυναμία δια ζώσης συνεδριάσεων, μένουνε στα εξής:

Όσον αφορά τα θέματα στα οποία η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει αιτιολογημένα για την έγκριση , προμηθειών , έργων, εργασιών , μελετών κλπ. είτε λόγω του κατεπείγοντος, είτε λόγω απρόβλεπτων γεγονότων και δεν υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν οι χρονικές προθεσμίες που προβλέπονται για τους διαγωνισμούς ( συνοπτικούς , ηλεκτρονικούς , διεθνείς) και προβαίνει στην ανάθεση μέσω της διαπραγμάτευσης, δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση του μέτρου, η πρόσκληση να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους οικονομικούς φορείς (και όχι μόνο σε έναν), ώστε να έχει μεγαλύτερη οικονομική ωφέλεια (εκπτώσεις) ο Δήμος, να απευθύνεται σε οικονομικούς φορείς οι οποίοι να είναι αποτελεσματικοί με ποιοτική παροχή υπηρεσιών η αγαθών και γενικά να υπάρχει προστασία του δημοσίου χρήματος.

Επίσης στην συνεδρίαση δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί εκτενώς το θέμα του στολισμού της πόλης και των χωριών του Δήμου μας, και την έγκριση της εξειδίκευση πίστωσης ποσού 16.492,00 € που αφορά την προμήθεια ειδών χριστουγεννιάτικου διάκοσμου εξωτερικών χώρων του Δήμου Σερρών.

Όπως διευκρινίστηκε στη συνεδρίαση, η προμήθεια του εξοπλισμού αυτού – τη χρηματοδότηση του οποίου με εξειδίκευση πίστωσης καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή – αφορά στο στολισμό των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας και όχι της πόλης, μια και τη διακόσμηση του κέντρου και της πόλης την έχει αναλάβει η ΚΕΔΗΣ.

Δεδομένου ότι ο στολισμός των χωριών τα προηγούμενα χρόνια ήταν φτωχός – αν όχι ανύπαρκτος – θεωρήσαμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και στον στολισμό της περιφέρειας, ειδικά φέτος που χρειάζεται τόνωση η ψυχολογία του κόσμου.

Επισημάναμε όμως την καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να λάβει έγκαιρααποφάσεις για τον στολισμό της πόλης και των χωριών μας, πράγμα το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει από τον μήνα Νοέμβριο, μια και για φέτος γνώριζε πολύ καλά και σε πρωθύστερο χρόνο ότι δεν μπορούν να γίνουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Επίσης επισημάναμε την ανάγκη να φροντίσει ο Δήμος ώστε κάθε χρόνο να ξηλώνεται και να αποθηκεύεται σωστά και με τη δέουσα προσοχή ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που προμηθεύεται ο Δήμος, ώστε να υπάρχει παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια με νοικοκυροσύνη, όπως θα έκανε ο καθένας μας στο σπίτι του.

Τι λέτε και εσείς βρε παιδιά;

Αυτή δεν είναι μια μεγάλη πολιτική ..παρέμβαση;

Αιχμές Κοτρώνη στον Χρυσάφη

Τις δικές του αιχμές βεβαίως ρίχνει στο Δήμαρχο και ο

  • πρώην επικεφαλής της Διάβασης Πεζών,
  • πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
  • πρώην υποψήφιος με τον κ.Φωτιάδη
  • και νυν Συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης του δήμου Σερρών του ΜέΡΑ25, κ. Παναγιώτης Κοτρώνης, λέγοντας την ρήση του Αβραάμ Λίνκολν, πως

«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»

Ο κ.Χρυσάφης , λέει ο κ. Κοτρώνης, θεώρησε, ότι αυτή η ρήση του Λίνκολν έχει πλέον ξεπεραστεί.

Ίσως τον επηρέασε η δύναμη των ΜΜΕ και κυρίως των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που τον επαινούν αντί να τον κατηγορούν και εφαρμόζοντας και ένα άλλο ρητό πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, όταν είδε ότι στριμώχνεται από τον μεγάλο αριθμών κρουσμάτων και θανάτων, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διέθετε στο οπλοστάσιο του.

Και ποια ήταν αυτά;

Μα να προλάβουμε να φορτώσουμε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους προτού τα φορτώσουν οι άλλοι σε εμάς, οπότε ποιοι φταίνε;

Βασικά οι 30 πρόσφυγες που «αλωνίζουν» την πόλη κάθε ημέρα και διασπείρουν τον κορονοϊό σε όλους μας.

Σημαντική λεπτομέρεια, οι πρόσφυγες δεν ψηφίζουν και επίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούν με το Δήμαρχο.

Οπότε στήνουμε το κατάλληλο επικοινωνιακό τοπίο, καλούμε όλα τα ΜΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας και όλως τυχαίως οι κάμερες καταγράφουν τον αυστηρό και αναμάρτητο δήμαρχό μας να «μαλώνει» τους αστυνομικούς επειδή δεν κάνουν κατάλληλους και επαρκείς ελέγχους.

Φταίνε φυσικά και οι αστυνομικοί, όλοι συλλήβδην, γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Προκειμένου να βγει «λάδι» ο ίδιος, δεν διστάζει να στοχοποιήσει και τους φυσικούς συμμάχους μας στην προσπάθεια για την τήρηση των νόμων στο δήμο. Αυτούς που σε κάθε περίπτωση μέχρι τώρα επαινούσε.

Φταίει βεβαίως και η Αντιπολίτευση που δεν τον αφήνει να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα και κυρίως εκμεταλλεύεται την περίπτωση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, ενώ η όποια κριτική πρέπει να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο.

Και ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος κατά την άποψή του;

Όταν περάσει το «κακό» και μετά. Σπεύδω να σημειώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Όπως ακριβώς έγινε και με την πλημμύρα στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Αφού πέρασε το «κακό» (η πίεση της επικαιρότητας δηλαδή) τα τακτοποίησε όλα, αφού ήδη δρομολογήθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα, σε λίγο μπαίνουν και οι ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ (χιούμορ κάνω, μην ξεγελαστεί κανένας και το πιστέψει).

Έλα όμως που υπάρχει και το «VAR» στην πολιτική.

Και ποιο είναι αυτό;

Μα οι δηλώσεις του κ.Δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία τις καλές εποχές όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, δήλωνε επί λέξει:

«σαν φιλόξενος λαός που είμαστε εδώ στις Σέρρες θα δεχθούμε εδώ όλο τον κόσμο που έρχεται για να περάσει καλά στην πόλη μας».

Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στο κάλεσμα του δημάρχου ήρθαν πάρα πολλοί από γειτονικούς νομούς και κυρίως από την Θεσσαλονίκη στην οποία ήταν σε ισχύ το lockdown, αλλά δεν σκέφτηκε ο δήμαρχος ότι μαζί με τα λίγα χρήματα που ξόδεψαν στην πόλη μας μετέφεραν και τον κορονοϊό.

Και τώρα καταβάλουμε τεράστιο κόστος με κρούσματα και θανάτους πολλών συμπολιτών μας, αλλά βεβαίως πληρώνουμε και στην τοπική οικονομία.

Κύριε Δήμαρχε, παίξατε υπερβολικά το χαρτί κατά των προσφύγων και το «κάψατε», αφού ελάχιστοι πλέον σας πιστεύουν, γιατί ο «λαϊκισμός» έχει και όρια.

Επιτέλους, δεν τρώμε «κουτόχορτο».

Παναγιώτη, τώρα που πάμε για μικρή χαλάρωση των μέτρων τα Χριστούγεννα, τι λες πως θα γίνει;

Χώρια που θα κινηθεί και η αγορά με τα κάλαντα …