Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Πώς γίνεται η Αποκεντρωμένη να ακυρώνει την απόφαση περί της προκήρυξης 4,5 μήνες μετά;

«Προσπαθώ να κατανοήσω, ως δημότης Σερρών, ως δικηγόρος και ως δημοτικός σύμβουλος, τόσο τη βαρύγδουπη ανακοίνωση της πληρεξούσιας δικηγόρου της κ. Ευαγγελίδου, την οποία και η ίδια προφανώς ενστερνίζεται, όσο και το σκεπτικό της σχετικής με το διορισμό Καλλιτεχνικού Δ/ντη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Επειδή πιστεύω ότι το νέο δίδυμο της κάθαρσης στο τόπο μας είναι υπέρ του ελεύθερου λόγου και δεν έχει κάτι να κρύψει, θέτω κάποια ερωτήματα και κάποιες σκέψεις.

-Γιατί δεν αναφέρει το δίδυμο και η απόφαση της Αποκεντρωμένης ότι με την ίδια ακριβώς προκήρυξη, με τον ίδιο ακριβώς όρο, που τώρα κρίθηκε δήθεν καταχρηστικός, περί μη εξαρτημένης εργασίας σε άλλον φορέα κατά την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση, προσλήφθηκε η κ. Ευαγγελιδου το 2018 ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια?
Τότε δεν ήταν φωτογραφικός;

Ή μήπως τότε ανήκε στους «ημετέρους» η κ. Ευαγγελίδου;

-Γιατί δεν προσέβαλε τον Νοέμβριο του 2021 τη δήθεν παράνομη προκήρυξη η κ. Ευαγγελίδου;
Εντούτοις συμμετείχε στη διαδικασία λαμβάνοντας 0 ψήφους, ενώ υπήρχε και τρίτος υποψήφιος που έλαβε 2 ψήφους, εκτός από τον κ. Ανδρέου που έλαβε 8 ψήφους. Άρα κρίθηκε από το σύνολο των συμβούλων, συμπολιτευσης και αντιπολίτευσης, ότι δεν είναι επιθυμητή ούτε καν ως δεύτερη επιλογή.

-Είναι εκτεθειμένη η Αποκεντρωμένη που τότε δεν επιλήφθηκε αυτεπάγγελτα και τώρα επιλήφθηκε;

-Πώς γίνεται η Αποκεντρωμένη να ακυρώνει την απόφαση περί της προκήρυξης 4,5 μήνες μετά, ενώ ο νόμος ρητά ορίζει διάστημα 2 μηνών για αυτεπάγγελτο έλεγχο;

Προφανέστατα σε μια απρόσβλητη απόφαση, καθώς παρήλθαν όλες οι προθεσμίες προσφυγής, βασίστηκε και το Υπουργείο Πολιτισμού για να δώσει σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη σύμβασης με τον επιλεχθέντα κ.Ανδρέου.
Και μη πει κανείς περί δήθεν διοικητικής πράξης, πόσο μάλλον περί σύνθετης διοικητικής πράξης, από ένα Νομικό Πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως είναι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Το γνωρίζουν οι φοιτητές νομικής)
Εκτός αν επιθυμεί η Αποκεντρωμένη να καθοδηγήσει την επιλογή του Καλλιτεχνικού Δ/ντη και να μην αποφασίσουν ελεύθερα οι εκλεγμένοι σύμβουλοι.
Θα κριθεί και η απόφαση αυτή αρμοδίως, όπως άλλωστε κρίνονται οι πάντες και τα πάντα.

-Τελικά σύμφωνα με το δίδυμο και τους υποστηρικτές του, δεν έχει δικαίωμα λόγου ο Δήμαρχος, δε κάνει καλά τη δουλειά του το Δ.Σ., αλλά η τέως, πρώτα Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ως αιρετή, μετά καλλιτεχνική σύμβουλος, μετά Καλλιτεχνική Δ/ντρια, πρέπει υποχρεωτικά να είναι ισόβια Δ/ντρια και να γραφτεί στο όνομα της το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών προκειμένου να υπάρχει ισότητα, δίκαιο και αξιοκρατία?

-Για δε τον Γιώργο Ανδρέου τι να πω ;
Αν είναι «ημέτερος» ο πιο πετυχημένος μουσικοσυνθέτης των τελευταίων 15 ετών στην Ελλάδα, με καταγωγή από Σέρρες, με πανελλήνια καλλιτεχνική αναγνωρισιμότητα, αποδοχή και κύρος;

Εδώ όντως γελάμε.

-Ή αν είναι κακό ο Δήμαρχος να θελήσει να προωθήσει τη πόλη μας με την ευκαιρία της παρουσίας του σε έναν πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό, δηλώνοντας την επιθυμία του και την αποδοχή του κ. Ανδρεου να αναλάβει Καλλιτεχνικός Δ/ντης στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών;

Και αν σε κάποιον δεν αρέσει ο κ. Ανδρέου, ας γνωρίζει ότι αυτός τουλάχιστον δε θα απασχολείται παράλληλα με τη θέση του Καλλιτεχνικού Δ/ντη, ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ο,τι άλλο υπάρχει, για τον ίδιο με έξτρα αμοιβή, καθώς και για μέλη της οικογένειας του, στις παραγωγές του θεάτρου μας, όπως η «αδικημένη» τέως.

-Οι απειλές και προσβολές προς τη Δημοτική Αρχή και στα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, προωθούν τον πολιτισμό;
Τολμάνε να μιλάνε για σεξισμό όταν 5 μέλη του Δ.Σ. είναι γυναίκες, οι περισσότερες μητέρες και με σοβαρή διαδρομή η κάθε μία στη πόλη μας?
Προφανώς το δίδυμο έχει επεκτείνει σε άλλα επίπεδα την έννοια σεξισμός ή απλά έμαθαν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Όσο για τους υποκριτικά υποστηρικτές αυτής της κατάστασης, που δεν αφήνει το ΔΗΠΕΘΕ να λειτουργήσει και οδηγεί σε παράταση ανεργίας ντόπιους καλλιτέχνες, μόνο και μόνο για ίντριγκα και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ας θυμούνται ότι ο νομός μας κάπως έτσι είναι τελευταίος σε ανάπτυξη και πρώτος σε μείωση πληθυσμού.

Καλό επίσης είναι να θυμούνται όλοι μαζί με το δίδυμο, ότι το δίκαιο, η δημοκρατία και η ισότητα κερδήθηκαν με αίμα και ανθρώπινες ζωές και όχι με μια προσφυγή στην Αποκεντρωμένη.

Μέχρι τη τελική λύση του θέματος και με πληγωμένο μόνο τον πολιτισμό και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών από εμμονικές συμπεριφορές, εύχομαι με ανεμπόδιστη πλεύση ελευθερίας να φτάσουμε στη λάμψη της αλήθειας.»

Τάδε έφη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δικηγόρος των Σερρών κ.Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος που φαίνεται να ψάχνει το λόγο της αλήθειας….

Αλέξανδρε μπορεί ο λόγος της αλήθειας να είναι εκ φύσεως απλός αλλά ενίοτε οι άνθρωποι δεν μπαίνουν τον κόπο να την αναζητήσουν μιας και προτιμούν να ασχολούνται με τα εύκολα….

Οπότε από την ώρα που τον νόμο τον φτιάχνει η εκάστοτε εξουσία, καλύτερα δες την σαν ένα φρούτο που μπορείς να το κόψεις μόνο όταν είναι πολύ ώριμη…

Σωστά;