Αλέξανδρος Χρυσάφης: Σε υψηλά επίπεδα κρούσματα και νοσηλευόμενοι στο Δήμο Σερρών!

Με τα «μελανότερα χρώματα» περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σερρών, όσον αφορά στην πορεία του κορονοϊού, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, στο προχθεσινό πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που μεταδόθηκε απευθείας σε όλους τους Σερραίους δημότες.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η κατάσταση κάθε άλλο παρά ευχάριστη !

Η κατάσταση στην περιοχή μας, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι πρόσθεσε, καθώς τα σημερινά στοιχεία δυσκολεύουν περαιτέρω την κατάσταση καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τόσο οι αριθμοί των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, όσο και αυτών των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Σερρών.

Σέρρες: Από τις 15 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες οι 9

Από τις 76 κλίνες Covid19, οι 56 είναι κατειλημμένες, ενώ από τις 15 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες οι 9 , πρόσθεσε, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια επιβάρυνση που πλησιάζει τα δεδομένα του δευτέρου κύματος και φυσικά είναι μία κατάσταση πάρα πολύ ανησυχητική.

Πριν από δύο εβδομάδες δεν ήμασταν ούτε στα μισά και βλέπουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα 2/3.

Αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να μας κρατάνε σε εγρήγορση» επεσήμανε ο κ. Χρυσάφης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των συνωστισμών, κυρίως νέων ανθρώπων, στα πάρκα και στις πλατείες λέγοντας:

«Η πανδημία είναι εδώ.

Θα πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μεγαλύτερων ανθρώπων.

Είμαστε στο μέσο μιας δύσκολης κατάστασης.

Η κόπωση δεν είναι δικαιολογία για να έχουμε ανθρώπους να χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ και να έχουμε απώλειες ζωών, αυξανόμενες τις τελευταίες ημέρες».

Καλώς κάνει και τα λέει ο δήμαρχος, αλλά κακώς δεν τον ακούν οι πολίτες

Και δεν ακούν όχι αυτοί που φοβούνται , αλλά τα νέα παιδιά που μπουχτσισμένα από το κλείσιμο, θέλοντας να ξεσκάσουν, βγαίνουν και γλεντάν.


Όχι όλα βέβαια, αλλά η πλειοψηφία στα …σίγουρα!