Αλέξανδρος Χρυσάφης: Στα δύσκολα Καραμανλής…

Στα δύσκολα Καραμανλής γράφει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μετά και την τελική υπογραφή από το Στέλιο Πέτσα για τη Πρόταση 20εκ. ευρώ της ΔΕΥΑΣ για τα υδρόμετρα.

Πως να μην είσαι ευτυχισμένος όταν υπογράφηκε σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα η έγκριση της ολοκληρωμένη πρότασης του Δήμου Σερρών και της ΔΕΥΑΣ ύψους 20.770.000 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ)για την αντικατάσταση υδρομετρητών, την ολοκλήρωση Υποδομών ύδρευσης της πόλης των Σερρών καθώς και την ενιαία διαχείριση στις Τ.Κ. Σκουτάρεως, Αγ. Ελένης Πεπονιάς και Κωνσταντινάτου.

Ένα εμβληματικό έργο που χωρίς την αμέριστη βοήθεια, συμπαράσταση και διαρκές ενδιαφέρον του Σερραίου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή καθώς και την θέληση , βούληση και επιμονή του Αν. Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα, δεν θα προχωρούσε!

Πως να μην είμαι υπερήφανος όταν στο Δήμο μας έχουμε τέτοιους συμμάχους!!

Κώστα Καραμανλή και Στέλιο Πέτσα σας ευχαριστούμε!!

Αυτά είπε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για την ένταξη του έργου RESTRICTION, NON PRICEED WATER, THROUGH REPLACEMENT OF HYDROMETERS WITH A NEW AMR TYPE, WITH THE COMPLETION OF SERRES WATER SUPPLY AND SINGLE MANAGEMENT IN SKOUTAREOS, AG. ELENIS, KONSTANTINATOU & PEPONIA MUNICIPALITY OF SERRES στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ της ΔΕΥΑ Σερρών

Όπως ήδη γνωρίζουμε το έργο χωρίζεται σε τρία υποέργα:

1ον Η αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα, τύπου AMR, εντός νέων φρεατίων και σε νέους συλλέκτες οικοδομών, για τον περιορισμό του μη Τιμολογημένου νερού, στην ΔΕΥΑ Σερρών, προϋπολογισμού 16.417.000,00 €

2ον η ενιαία διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς, προϋπολογισμού 3.605.000,00 €

3ον η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης της πόλης των Σερρών, προϋπολογισμού 2.170.000,00 €

Το 1ο υποέργο, μάλιστα θα είναι το πρώτο που θα υλοποιηθεί σε επίπεδο Χώρας και Ευρώπης για το σύνολο του Δήμου Σερρών και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως καινοτόμο μιας και θα λειτουργήσει πιλοτικά για όλη την Ε.Ε.

Με το παραπάνω υποέργο αντικαθίστανται το σύνολο των υδρομέτρων της ΔΕΥΑ Σερρών με σκοπό την μείωση του μη τιμολογούμενου νερού, την καλύτερη διαχείριση των υδατικών πόρων, την ορθολογικότερη τιμολόγηση των δημοτών και τα πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την αντικατάσταση των νέων τύπων υδρομέτρων τεχνολογίας AMR.

Προφανώς δεν πήγε τζάμπα το ταξίδι του δημάρχου στην Αθήνα..

Σύντομα περισσότερα