Γιατί βρισκεται ο Αλέξανδρος Χρυσάφης στις Βρυξέλλες;

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη από προχθες, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, όπου και θα παραμείνει μέχρι και σήμερα παρέα με τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.

Είναι προσκεκλημένος της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, για να συμμετέχει στις OPEN DAYS (EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES), μαζί με άλλους Δημάρχους της χώρας μας.

Τι είναι όμως το OPEN DAYS (EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES);

Είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων που ξεκίνησε την πορεία της την Τρίτη από τις Βρυξέλλες.

Η ετήσια αυτή τετραήμερη εκδήλωση συγκεντρώνει τους τοπικούς και περιφερειακούς αξιωματούχους, αλλά και εκπροσώπους δημοτικών αρχών, καθώς και εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς από όλη την Ευρώπη, για να συζητήσουν μαζί τις βέλτιστες πρακτικές και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή εβδομάδα είναι μια αναγνωρίσιμη πλατφόρμα για την επικοινωνία της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης ο χρόνος και ο χώρος για την προβολή των περιφερειών και των πόλεων ως σημαντικών φορέων στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας και μέσα σε 100 εργασιακές συναντήσεις, εκθέσεις και διάφορες εκδηλώσεις δικτύωσης, περίπου 600 ομιλητές από και πέρα από την Ευρώπη συζητούν την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και βέβαια κάθε χρόνο, το πρόγραμμα προσαρμόζεται στο συγκεκριμένο πλαίσιο της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για φέτος μάλιστα τα εργαστήρια όπως και οι συζητήσεις οργανώθηκαν ανά τύπο συμπράξεων:

Αρχικά οι περιφερειακές εταιρικές σχέσεις που συνθέτουν ευρωπαϊκές περιφέρειες ή πόλεις.

Στην συνέχεια οι θεσμικούς εταίροι της ΕΕ και φυσικά οι εταιρείες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι ενώσεις.

Ή έκπληξη που είδαν βέβαια οι συμμετέχοντες δήμαρχοι είναι ο τρόπος μεταφοράς τους, που για φέτος είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον ….λεωφορείο!

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε για την σημερινή συζήτηση με τον με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Είναι ευεργετικό να συζητάς με τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την σημαντικότερη θέση που έχει αναλάβει Έλληνας μέχρι τωρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Έναν άνθρωπο απλό, προσηνή και πανέξυπνο!
Η περιήγηση δε στο χώρο συνεδριάσεων της Commission σε γεμίζει δέος…
Τα σημαντικά θέματα του Δήμου αντιμετωπίζονται ευκολότερα όταν χτίζεις τέτοιες συμμαχίες!»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here