06/12/2022
8.8 C
Serres

Αλέξης Χαρίτσης από τις Σέρρες: Αθωράκιστη και απροετοίμαστη η Ελληνική οικονομία!

Ο τομεάρχης Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μετά από πρόσκληση της ΝΕ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην πόλη των Σερρών.

Ο κ. Χαρίτσης πραγματοποίησε επαφές με επαγγελματίες των Σερρών και έστρεψε τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ουδέποτε  μπήκε στον κόπο να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Ουσιαστικά δηλαδή η Ελληνική οικονομία μπήκε αθωράκιστη και απροετοίμαστη στην κρίση με αποτέλεσμα οι συνέπειες της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και εν γένει της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει σήμερα τη χώρα σε μία κρίση χωρίς προηγούμενο

Αλέξης Χαρίτσης: Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας οδηγείται πλέον στην απόγνωση

Στις Σέρρες βρέθηκε προχθες ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών. Τον Αλέξη Χαρίτση συνόδευσαν ο βουλευτής του Νομού, Λευτέρης Αβραμάκης αλλά και όλα τα στελέχη της Nομαρχιακής Eπιτροπής.

Η περιοδεία περιελάμβανε επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά των Σερρών, επίσκεψη στις επιχειρήσεις Flos και Agrotopos, συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο.

Κύρια στόχευση της επίσκεψης ήταν η επαφή με πολίτες, επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι εκπροσώπους των συλλογικών φορέων τους, ώστε να αποτυπωθούν και να αναδειχθούν με ξεκάθαρο τρόπο οι συνέπειες της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και εν γένει της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει σήμερα τη χώρα σε μία κρίση χωρίς προηγούμενο.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της περιοδείας αναδείχθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έξοδο από την κρίση και αποτυπώθηκε σε γενικές γραμμές η οικονομική πρόταση διακυβέρνησης.

Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας οδηγείται πλέον στην απόγνωση, αφού τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το ραγδαία αυξανόμενο κόστος ζωής την ίδια στιγμή που οργανωμένα συμφέροντα στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στα ήδη πρώτης ανάγκης εμφανίζουν πρωτόγνωρη κερδοφορία.

Η κατάσταση αυτή έχει αδιαμφισβήτητα τη σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αδρανεί επιδεικτικά να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, να λάβει πρωτοβουλίες για την μείωση της τιμής του ρεύματος, να ενισχύσει με τρόπο αποτελεσματικό το εισόδημα των εργαζομένων και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αγροτική παραγωγή μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Οι πολίτες, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες υποδεικνύουν χωρίς περιστροφές την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση.

Η χώρα, λοιπόν, χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής. Έχει ανάγκη από μία προοδευτική διακυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μία κυβέρνηση που την επόμενη μέρα των εκλογών θα προχωρήσει σε:

1) Ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

2) Αποκατάσταση της εργασίας κι ενίσχυση των μισθών.

3) Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

4) Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας (ΕΣΥ– συντάξεις).

5) Στήριξη της νέας γενιάς (Παιδεία/ πρόγραμμα στέγης).

Και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου (αγροτική παραγωγή- μεταποίηση- «πράσινη» μετάβαση).

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς κατέθεσε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου

Τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή Αλέξη Χαρίτση υποδέχτηκε προχθές το απόγευμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Χαρίτσης στις Σέρρες και σ ‘αυτήν συμμετείχαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου καθώς και ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης και στελέχη του κόμματος.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ενεχείρισε στον κ. Χαρίτση τον φάκελο που περιλαμβάνει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την στήριξη του επιχειρείν και την εν γένει ανάπτυξη του Νομού, καθώς και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για μείζονα θέματα, προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η ενεργειακή κρίση που πλήττει ανεπανόρθωτα τους επαγγελματίες και η ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά ώστε να μην οδηγηθούν στην απόλυτη καταστροφή.

Επιπλέον ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Χαρίτση για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, κάνοντας ειδική και εκτενή αναφορά στην SEREXPO 2022 που προετοιμάζει το Επιμελητήριο και στην οποία προσκάλεσε τον κ. Χαρίτση να παραστεί.