Αλλάζουν και τα δικά μας βιβλία κ. Μπόλαρη;

Με την εξάλειψη των αλυτρωτικών και ανιστόρητων σημείων από την διδακτέα ύλη σε όλα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια από την επόμενη σχολική χρονιά, ως βασικό επίτευγμα από την πρώτη κι όλας συνάντησή της, προχωρά το έργο της η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας- Βορείου Μακεδονίας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για το έργο αυτό, πώς αυτό δρομολογήθηκε, μίλησε ο Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Μπόλαρης έδωσε μία πλήρη εικόνα των μέχρι τώρα πεπραγμένων εν όψει και της επικείμενης δεύτερης συνάντησης της Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στη Δοϊράνη.

Ο κ. Μπόλαρης αναφέρει τα τρία βασικά σημεία αφετηρίας που έθεσε η ελληνική πλευρά για «να τελειώσουμε τις εργασίες με ποιότητα και αποτελεσματικότητα το συντομότερο δυνατό» και τον στόχο της «επίσπευσης των αλλαγών», ώστε να υπάρχουν απτά αποτελέσματα από την επόμενη σχολική χρονιά.

Αποσαφηνίζει επίσης ότι «τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας οι επιτροπές αποτελούνται από αξιόλογους επιστήμονες

που κατανοούν πλήρως το έργο που πρέπει να επιτελέσουν, γνωρίζουν σε βάθος την ιστορία των δύο λαών,

σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο,

και είναι σε θέση να επιφέρουν δικαιοσύνη και να αποτυπώσουν την ιστορική αλήθεια, απομακρύνοντας τα προπαγανδιστικά εδάφια, εικαστικά και χάρτες που μολύνουν τα σχολικά βιβλία τις τελευταίες δεκαετίες».

Εξάλλου, όπως ο ίδιος σημειώνει, εμείς «δεν αξιώσαμε τίποτε περισσότερο, από αυτά που έχουν γίνει αποδεκτά ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, και δεν θα δεχτούμε τίποτε λιγότερο».

Καλώς κ. Μπόλαρη, αλλά όσο νάναι τις έχουμε τις αντιρρήσεις μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here