Ανασχηματισμός: Έχει ελπίδες πολιτικής επιβίωσης η Φωτεινή Αραμπατζή;

H Τηλεκατάρτιση και ορισμένες αρρυθμίες φέρνουν πρόωρο ανασχηματισμό με «θύματα» υπουργούς και υφυπουργούς μεταξύ αυτών και η Σερραία Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα ;

Μπορεί να ακούγεται πως με αφορμή το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης αλλά και τις αρρυθμίες σε βασικούς τομείς να υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό σε δομικό ανασχηματισμό, αλλά και προτού ξεσπάσει η πανδημία, υπήρχαν ενδείξεις για δυσλειτουργίες του υπουργικού σχήματος σε κάποιους τομείς και αδράνεια συγκεκριμένων υπουργών και κυρίως υφυπουργών.

Υπουργοί – Ανασχηματισμός: Βρούτσης, Άδωνις Γεωδιάδης, Βορίδης και Θεοχάρης τα πρώτα «θύματα» του ανασχηματισμού;

Αναπόφευκτα, το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού έφερε πίσω τις όποιες εξελίξεις, ωστόσο, με αφορμή τα vouchers και την… ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όπως και του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, το εν λόγω σενάριο ενισχύεται εκ νέου.

Μία από τις εισηγήσεις, μάλιστα, που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι να προχωρήσει στην αναγκαία αλλαγή των προσώπων της κυβέρνησης άμεσα, στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, όταν η χώρα θα έχει μπει σε μια υποτυπώδη -έστω- κανονικότητα μετά το χτύπημα της πανδημίας.

Ήδη, άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα ονόματα που φέρεται ότι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση, με πρώτο όλων -λόγω και επικαιρότητας- του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ακόμα ένας υπουργός για τον οποίο υπάρχει δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης που παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες ότι θα έβαζε αμέσως τις μπουλντόζες στο Ελληνικό -ακόμα αυτές είναι με σβηστές τις μηχανές και ο ίδιος εντελώς εκτεθειμένος-, και κατά την περίοδο της πανδημίας έχει φροντίσει να δώσει τα αρνητικά διαπιστευτήριά του.

Ελάχιστη θεωρείται η προσφορά ακόμα δύο υπουργών, με κρίσιμα μάλιστα χαρτοφυλάκια, με βάση τη φιλοσοφία του πρωθυπουργού.

Ο λόγος για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, οι οποίοι θεωρούνται αποτυχημένοι στα καθήκοντά τους.

Αμφότεροι δεν έχουν προσδώσει την αναμενόμενη ώθηση που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωτογενή τομέα ο πρώτος και στην κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, ο δεύτερος, με την απομάκρυνσή τους από το κυβερνητικό σχήμα να θεωρείται πιθανότατη.

«Διακοσμητικός» θεωρείται, εξάλλου, ο ρόλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο και το μόνο που κάνει είναι να εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε κάποιες εκδηλώσεις.

Οπότε εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η δική του παρουσία στο νέο σχήμα.

Ανασχηματισμός: Οι υφυπουργοί που δεν έπεισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Και ο Κώστας Σρέκας και η Φωτεινή Αραμπατζή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το ποδόσφαιρο δείχνει να «αποκεφαλίζει» τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους λόγους να είναι περισσότερο από ..προφανής!

Κακή είναι η βαθμολογία που έχει βάλει στο μπλοκάκι του ο πρωθυπουργός και για αρκετούς υφυπουργούς, οι οποίοι είναι «ωσεί παρόντες» στη συνολική προσπάθεια.

Έτσι, πιθανολογείται ότι μεγάλος αριθμός εκ των υφυπουργών είτε θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης είτε (λιγότεροι) θα αναλάβει άλλες αρμοδιότητες.

Ανάμεσά τους, οι υφυπουργοί

  • Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, στον οποίο αποδίδεται αποτυχία στο ΕΣΠΑ, και οι Χρίστος Δήμας και Νίκος Παπαθανάσης,
  • Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος,
  • Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης,
  • Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης,
  • Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς και Δημήτρης Οικονόμου,
  • Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης,
  • Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαρειφόπουλος,
  • Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και
  • Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και Φωτεινή Αραμπατζή.

Λέτε να κλείσει τόσο γρήγορα της κυβερνητική θητεία η «δική» μας Σερραία υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή;

Ή ως γυναίκα καθώς δεν υπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα πολλές, έχει ελπίδες …επιβίωσης;

Οι Σερραίοι αγρότες τι πιστεύουν;;

Διαβάστε επίσης εδώ για τη «συνεισφορά» της ΔΕΥΑΣ στο νοσοκομείο Σερρών

Διαβάστε εδώ για τους ΚΑΔ που ανοίγουν στις Μαΐου

Διαβάστε εδώ για το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αμφίπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here