-Βασίλη γιατί την Τσικνοπέμπτη θα λείπει ο Δεσπότης; -Μήπως γιατί δεν θέλει να ακούσει τον FY.

Απολογισμός χρονιάς 2022 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων απολογισμός χρονιάς 2022 του Ανέστη Αναστασιάδη

Δεν θέλω να κάνω αναλυτικό απολογισμό για όλα γιατί πρέπει να παρουσιάσεις λεπτομέρειες που δεν έχει αξία αν κάποιος τα διαβάσει.


Η χρονιά που μας πέρασε ήταν χρόνια του Τουρισμού καταρχήν και δεύτερον το θέμα της υγείας που ακόμα τρέχει στον κάθε συνάνθρωπό μας και στον εαυτό μας.


Να πω και μερικά για τον πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας που είμαι πρόεδρος εδώ και χρόνια.


Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.


Η συνεργασία με τους δημάρχους που στην επικράτεια τους έχουν ιαματικές πηγές ήταν και είναι πάρα πολύ δύσκολα να έχει επαφή όπως και με το Υπουργείο Τουρισμού που είναι υπεύθυνη για τις ιαματικές πηγές.


Και επίσης είναι και δύσκολο σχετικά με τις διάφορες μελέτες που γίνονται προκειμένου να γίνουν κάποιες επενδύσεις.


Το χειρότερο που αντιμετωπίζουμε στα χρόνια που πέρασαν ενώ προσπαθούμε να κάνουμε επενδύσεις αντίθετα αρκετές Λουτρόπολη σήμερα είναι κλειστές μιας και μεσολάβησε η οικονομική κρίση, συνέχεια το θέμα της υγείας που χτύπησε το θεραπευτικό τουρισμό αλλά και η δυνατότητα να μην υπάρχουν επενδυτές πάνω σε αυτό τον τομέα εκτός από ελάχιστους.


Ο σύλλογός μας παρά που είχαμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες συνέχιζε να είναι παρών με καθημερινά δελτία μέσα και έξω από την Ελλάδα για μία σωστή ενημέρωση για αυτό τον πλούτο της χώρας μας.


Συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο ιαματικών πηγών με έδρα τις Βρυξέλες αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σαν σύλλογός για λόγους οικονομίας σε διάφορα συνέδρια όπως αυτό που έγινε πρόσφατα στην Σλοβακία.


Προσπαθούμε να βρούμε χώρους για συνεδρίαση και τα καταφέραμε συνεδριάσαμε τέσσερις φορές στη Θέρμη Θεσσαλονίκης τρεις φορές στο Καφέ του Βασιλικού θεάτρου– τρεις φορές συνεδριάσαμε στα λουτρά της Θέρμης στο χώρο των 500 στρεμμάτων προκειμένου να προβάλουμε την ανάπτυξη του κάτι που δεν έγινε.


Συνεδριάσαμε δύο φορές σε αίθουσα του ΟΣΕ σε Vip αίθουσα και τελευταία μας Συνεδρίαση για λόγους ιστορικούς ήτανε στα γραφεία του συλλόγου στην Ιβήριδος 9 και αυτό το αποφεύγαμε στα γραφεία του συλλόγου μας διότι ο χώρος είναι μικρός.


Αυτά είναι τα μερικά θέματα που έχουν γίνει το 2022 και Ελπίδα μας είναι ότι το 2023 αν (ζούμε βέβαια) να είναι καλύτερο από αυτό του 2022.


Αυτά τα λίγα να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που όταν παρών στις συνεδριάσεις και με έξοδα δικά μας γιατί ποτέ δεν πήραμε καμιά δεκάρα από κανέναν φορέα και αυτό οφείλεται, βέβαια όπως μας ενημερώνουν διάφοροι Υπουργοί και δήμαρχοι με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για το Υπέρ-ταμείο που δεν επιτρέπει στα Υπουργεία να χρηματοδοτούν συλλόγους αλλά εφόσον μόνο κάνουν κάποια εκδήλωση.


Επισκεφθήκαμε τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής μία αντιπροσωπεία του συλλόγου και κάναμε και προτάσεις σχετικά με την προβολή στους δρόμους των λουτροπόλεων από πλευράς σημάτων κλπ, τα λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης όπου αυτά είναι κλειστά και που ξοδεύτηκαν 8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά χρήματα.


Επισκεφθήκαμε το παράρτημα στα Ριζώματα του Δήμου Τρικαίων με το Γραμματέα μας Νίκο Κωτσόπουλο και ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης επισκέφθηκε βουλγαρικές ιαματικές πήγες προκειμένου να έχουμε μία άποψη το τι συμβαίνει και στη γειτονιά μας.


Πήραμε θέση σχετικά με τα Λουτρά Σιδηροκάστρου που χαθήκαν δυο συνάνθρωποι μας μέσα στα λουτρά.


Επίσης στην τελευταία μας συνεδρίαση αποφασίσαμε να κάνουμε τη χρονιάτικη δική μας εκδήλωση το 2023 στις 10:00 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή στο Πλανητάρια θέρμης NOESI και είστε καλεσμένοι όλοι με μία προσφορά εδώ και χρόνια των αδελφών Κομπατσιάρη Α.Ε. στη μνήμη του Αντώνη Γούλα που μας έφυγε εδώ και δύο χρόνια από τη ζωή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Exit mobile version