«Αξιοποιούμε μαζί ποδηλατικό τουρισμό και πεζοπορία και τις 4 εποχές»: Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η συμμετοχή της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, στο εργαστήρι Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο «Αξιοποιούμε μαζί ποδηλατικό τουρισμό και πεζοπορία και τις 4 εποχές», στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, του Μέτρου 19 του ΠΑΑ.

Συμμετείχαν δύο ελληνικές ομάδες τοπικής δράσης, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε) και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λάρισας (ΑΕΝΟΛ Α.Ε) μαζί με την Ομάδα Τοπικής Δράσης Ventoux, απο τη Γαλλία.

Το εργαστήρι διήρκεσε 4 ημέρες , από τις 3 έως τις 7 Απριλίου και η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ συμμετείχε με 9μελή αποστολή, προερχόμενη από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση ,τον επιχειρηματικό κόσμο και το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού. 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

O Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε και Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καριπίδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Ηράκλειας και Μέλος του Δ.Σ της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Κουτσάκης Γεώργιος, η Γενική Διευθύντρια της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, οικονομολόγος κ. Τριανταφύλλου Ελένη, ο Υπεύθυνος των Διακρατικών και Διατοπικών συνεργασιών της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, γεωπόνος κ. Τοπτσής Χρήστος, το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος LEADER και παράλληλα  Γενικός Συντονιστής στο Φορέα  Διαχείρισης / Εθνικό Πάρκο Προστασίας  Λίμνης Κερκίνης κ. Ναζηρίδης Θεόδωρος

Συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου- Εκπρόσωπος του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Σερρών «Ο Μαχητής» και  μέλος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Επαγγελματιών της Περιοχής της Λίμνης  Κερκίνης, ο  οποίος  ασχολείται με τον περιπατητικό και ποδηλατικό Τουρισμό, κ. Καλέσης Στέργιος, ο επιχειρηματίας της Περιοχής Παρέμβασης που ασχολείται με τον περιπατητικό και ποδηλατικό Τουρισμό, και συγκεκριμένα  ο  ιδιοκτήτης του Ξενώνα «Λιμναίο» που παράλληλα παρέχει αντίστοιχες δραστηριότητες – υπηρεσίες κ.  Γάλλιος Νικόλαος, η επιχειρηματίας ιδιοκτήτρια  του επισκέψιμου οινοποιείου «Κ. ΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ»,   επενδύτρια  στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER , με άριστη γνώση χειρισμού της Γαλλικής γλώσσας κ. Γούλα Κωνσταντίνα και η Αρχιτέκτων Μηχανικός – Project Manager MSc Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Βισαλτίας  Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου Βισαλτίας κ. Σίσκου Στυλιανή

Η Περιοχή μελέτης, που αποτελεί πρωτίστως το ενδιαφέρον της συνεργασίας είναι η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Κερκίνης , ως πιλοτική εφαρμογή με στόχο , οι προωθητικές εφαρμογές των πρακτικών ανάπτυξης του θέματος, να εφαρμοστούν στο σύνολο της περιφερειακής μας ενότητας.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνεργασίας επιγραμματικά επισημαίνεται οτι η σήμανση των διαδρομών, η χαρτογράφηση και η δημιουργία υποδομών για πεζοπόρους και ποδηλάτες, αποτελούν τα πρώτα βήματα , που πρέπει να γίνουν.

Ο Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κ. Καριπίδης Δημήτριος δήλωσε μάλιστα τα εξής

«Νιώθω την ανάγκη να δηλώσω, οτι κατα τη παρουσίαση της Περιφερειακής μας Ενότητας όσον αφορά το φυσικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό και σπηλαιολογικό περιβάλλον, οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ήταν εξαιρετικές, και ως ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες, που δίνονται μέσα απ αυτή τη συνεργασία, για τη θεμελίωση και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικού πληθυσμού αποτελεί την εγγύηση ,για την επιτυχία της προσπάθειας» 

Μακάρι γιατί κάτι τέτοιες προσπάθειες αφήνουν σημαντικό αποτύπωμα

Και στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία…