Πέφτουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ!

Πτώση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής έδειξε χθες η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».
Έχω την αίσθηση πως τα ευρήματα της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κίνηση και οι ανακατατάξεις στον χώρο του Κέντρου, οι οποίες αποκτούν άλλα χαρακτηριστικά λόγω και του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη μάχη της διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής, θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τους συσχετισμούς με τους οποίους τα κόμματα θα εισέλθουν στην τελική ευθεία προς τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Εκλογές που όλοι απεύχονται και ξορκίζουν, αλλά θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση θα τις κάνει για να κάψει την απλή αναλογική

Όσο για το momentum, βλέπουμε ίσως για πρώτη φορά μετά τις εκλογές την ΝΔ να βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απώλειες που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κινείται, έστω οριακά, κάτω από το 10%.
Η έκπληξη βεβαίως έρχεται από το Κίνημα Αλλαγής, που έστω λόγο συγκυρίας βλέπει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν και να εμφανίζεται, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενισχυμένο κατά 1,3%, ενώ άνοδο παρουσιάζουν και τα ποσοστά του ΚΚΕ, του ΜέΡα25 και της Ελληνικής Λύσης.

Για όλους τους σκεπτόμενους βέβαια η μέτρηση δείχνει πως τόσο η «Χρυσή Αυγή» με 1,2% όσο και οι «Έλληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη με ποσοστό 1,4%, δείχνουν να παίρνουν κεφάλι από τα άλλα μικρότερα κόμματα και να διαλύουν το κόμμα Τράγκα, που για αλλού ξεκίνησε και αλλού τον …πάει!

Το ζητούμενο λοιπόν για την μεν Ν.Δ. είναι αυτή την περίοδο να περιορίσει την χασούρα, που λόγω πανδημίας πήρε την κατηφόρα, για τον δε ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει ζωντανό το αφήγημα της επόμενης διακυβέρνησης , που όλο και ξεφτίζει στα μάτια όλων των Ελλήνων πολιτών

Όσο για το ΚΙΝΑΛ, καλά θα κάνουν να μπουν στην ουσία του προεκλογικού αγώνα, χωρίς εντάσεις και με διάθεση συνεννόησης για μετά την εκλογή του αρχηγού, ειδάλλως το γάλα που μάζεψαν με τη συγκίνηση και το θαυμασμό που προκάλεσε με τη στάση της η Φώφη Γεννηματά, θα πάει χαμένο….

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα νούμερα, τόσο των δημοσκοπήσεων όσο και αυτά των υπογραφών που λένε πως έφεραν οι υποψήφιοι, γιατί πολλοί είναι αυτοί που τα λοιδορούν, και μαζευτούν πάνω από 250.000 χιλιάδες να ψηφίσουν για αρχηγό, τότε δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την αναγέννησή του από τις στάχτες του!

Για βάλτε τα κάτω και υπολογίστε:

83.000 δεν λέει ο ΓΑΠ πως είναι οι υπογραφές που μάζεψε;

Με τον Λοβέρδο και τον Ανδρουλάκη να τον περνούν στις δημοσκοπήσεις και άλλους τρεις υποψηφίους, μαζεύτηκαν οι 250 χιλιάδες

Που αν μη τι άλλο είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ….

Λέτε να;