Με την ανταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΕΥΑΣ Ξεκινά το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Υπέγραψε χθες ο Αλέξανδρος Χρυσάφης από την πλευρά του Δήμου Σερρών και ο κ.
Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος εκ μέρους της ΔΕΥΑΣ, την ανταλλαγή των οικοπέδων
μεταξύ τους σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τη δρομολόγηση των διαδικασιών για
την ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου

Παράλληλα το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών, ενώ η ΔΕΥΑΣ παίρνει 40 στρέμματα του Δήμου Σερρών δίπλα στο πρώην πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, χτίζοντας σε γερά θεμέλια το μέλλον της, πάντα σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής και το όραμα του Κώστα Καραμανλή.

Μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΕΥΑΣ
Έπεσαν οι υπογραφές για την ανταλλαγή των οικοπέδων

Μεθοδικά και με ταχείς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή Σερρών του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη αλλά και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο, προχωρούν με σύστημα και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση εμβληματικών έργων, που αφήνουν ανεξίτηλη σφραγίδα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου μας.

Στο Δημοτικό Μέγαρο Σερρών, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος υπέγραψαν, παρουσία του συμβολαιογράφου κ. Γιάννη Λαϊνά, την ανταλλαγή οικοπέδων που σηματοδοτεί τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, που θα κατασκευασθεί μέσω ΣΔΙΤ και θα διευκολύνει την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης , βελτιώνοντας καθοριστικά τις συνθήκες εργασίας δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων, νομικών αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Καταλυτική για τη δρομολόγηση του έργου υπήρξε η παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Καραμανλή.

Το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών και θα αξιοποιηθεί άμεσα ως σημαντική κτιριακή υποδομή.

Η ΔΕΥΑΣ παραχωρεί έκταση 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ στην κατοχή της περιέρχεται έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών, που βρίσκεται δίπλα στο πρώην πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.

Κατά χρήση παραχωρήθηκαν άλλα 15 στρέμματα, που γειτνιάζουν με την ανωτέρω έκταση.

Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός μακρόπνοου οράματος παλαιότερων διοικήσεων της ΔΕΥΑΣ για την κατασκευή σύγχρονου αμαξοστασίου, γραφείων και αποθηκών logistics της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκταση των 16 στρεμμάτων δε προβλεπόταν από τους
ισχύοντες όρους χρήσης γης η ανέγερση αμαξοστασίου, ενώ στην έκταση των 55
στρεμμάτων, συνολικά, που περιέρχονται, πλέον, στη ΔΕΥΑΣ παρέχεται αυτή η
δυνατότητα.

Μεγάλος μέρος των ακινήτων που περιέρχονται στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΣ θα
αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Μέσα από την επένδυση αυτή θα μειωθεί δραστικά το λειτουργικό κόστος της δημοτικής επιχείρησης.

Προσηλωμένη στην υλοποίηση του μακροπρόθεσμου επενδυτικού της προγράμματος η ΔΕΥΑΣ, δημιουργεί τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να οδηγήσει τις εξελίξεις ,στη νέα, απαιτητική, ψηφιακή εποχή, προστατεύοντας το
περιβάλλον, εγγυώμενη την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Σερρών.

Δικαστικό Μέγαρο – Πυροσβεστικός Σταθμός – Σχολικές Υποδομές

Θυμίζουμε πως στις 9 Αυγούστου του 2020 ο Κώστας Καραμανλής σε συνεργασία
με την δημοτική αρχή έθεσε ως στόχο την αναβάθμιση των κτιριακών Υποδομών
στις Σέρρες και συγκεκριμένα την κατασκευή του νέου δικαστικού Μεγάρου, του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού, αλλά και την επισκευή σχολικών μονάδων σε όλο το Νομό Σερρών,
ζητήματα που έμεναν για χρόνια στο … ράφι!

Στις 12 Μαρτίου του 2021, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ενέκρινε το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου, με μια σύμβαση σύμπραξης που καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

Αναθέτουσα Αρχή του Έργου είναι η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η σύμπραξη αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και
συντήρηση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Δείτε επίσης