Αντιδράσεις για το νέο «Κινέζικο» στις Σέρρες!

Συνεδρίασε την Δευτέρα η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σερρών και ένα από τα θέματα που την απασχόλησε ήταν η χορήγηση άδειας λειτουργίας ενός καταστήματος-μαμουθ Κινεζικών συμφερόντων 3.500 τμ.

Ζήτημα στις Σέρρες για το νέο «κινέζικο» 3.500 τμ.

Το νέο υπερ-κατάστημα ΖΕΝ θα ανοίξει απέναντι από το υπερ-κατάστημα Jumbo, στο χώρο που των έπιπλων Αναστασιάδη, και ήδη έχει δημιουργήσει αντιδράσεις.

Η ιστορία του Jumbo στις Σέρρες

Υπενθυμίζουμε πως η δημιουργία Jumbo στις Σέρρες, είχε απασχολήσει έντονα τον Εμπορικό κόσμο της πόλης και είχε προκαλέσει κινητοποιήσεις. Βέβαια τότε μιας και το επέτρεπε η νομοθεσία, κατάφεραν να καθυστερήσουν την λειτουργία του για αρκετούς μήνες.

Σήμερα όμως κανένας δεν μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του, μιας και η Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης είναι υποχρεωμένη να δώσει την άδεια λειτουργίας, όπως άλλωστε έγινε και με το Jumbo, που λειτούργησε με άδεια που εκδόθηκε, αν θυμάμαι καλά, απευθείας από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Μάλιστα το φανάρι που μπήκε στο δρόμο προς την Θεσσαλονίκη στο ύψος του καταστήματος αδειοδοτήθηκε απευθείας από την Περιφέρεια, και ξάφνιασε ακόμα και την τοπική υπηρεσία των Σερρών!

Τέταρτο «κινέζικο» στον άξονα Σερρών – Θεσσαλονίκης

Το συγκεκριμένο κατάστημα βεβαίως είναι το τέταρτο «κινέζικο» που λειτουργεί στον άξονα Σερρών- Θεσσαλονίκης και αν σε αυτά προσθέσουμε και άλλα τρία που λειτουργούν ήδη στο κέντρο της πόλης μας, λογικά θα μιλήσουμε για μια έκρηξη Κινέζικης επιχειρηματικότητας!

Φυσικά το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν οι Σερραίοι καταναλωτές και αν θα αποδεχτούν το νέο πολυκατάστημα.

Είναι δύσκολο πάντως μια τόσο συγκεκριμένη και μικρή αγορά όπως είναι αυτή των Σερρών να υποστηρίζει 7 καταστήματα όπως επίσης και το πώς συμφέρει τους Κινέζους και όχι τους Έλληνες να ανοίγουν υπερκαταστήματα που είναι αλλού παπά ευαγγέλιο και χρήζει …επεξήγησης.

Αλλιώς τουλάχιστον εγώ, δεν μπορώ να το καταλάβω!

Διαβάστε και εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here