Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ελαιώνα – Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες συντήρησης του ναού

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ελαιώνα – Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες συντήρησης του ναού

Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελαιώνα Σερρών επισκέφθηκε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 ο  Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος. 

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η έναρξη των εργασιών για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του ναού, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου με ποσό 100.000 ευρώ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως  Σερρών και Νιγρίτας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Νικόλαο Μπονόβα και τον Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π.Ευστράτιο Καρατσούλη εκπρόσωπο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, για τις εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξής τους.

Πεποίθησή  του είναι ότι η στενή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας –Π.Ε. Σερρών και της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτας θα αποβεί καρποφόρα για την τελική αποκατάσταση του σημαντικού αυτού μνημείου που χρονολογείται από το 12ο αιώνα .


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here