Πέρασε ο προυπολογισμός στο Δήμο Σιντικής: Η αντιπολίτευση «σπέρνει» τη διχόνοια λέει ο δήμαρχος!

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης κατηγορεί δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή Σιντικής και με αφορμή το θέμα της μείωσης των τελών.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως η αντιπολίτευση «σπέρνει» τη διχόνοια μεταξύ των δημοτών των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου καθώς υπάρχει προσπάθεια παραπληροφόρησης των δημοτών που ενορχηστρώνεται από Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας μέχρι και εκφράσεις πεζοδρομίου, με μοναδικό σκοπό να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Σιντικής η αντιπολίτευση πρότεινε:

1.Μείωση τελών στα νοικοκυριά: Δεν λένε την αλήθεια στους δημότες! Προτείνανε:
α) Να μην προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας
β) Να μειωθούν οι κάδοι απορριμμάτων
γ) Να μην γίνουν οι απαραίτητες επεκτάσεις ΦΟΠ, που μετ’ επιτάσεως ζητούν οι δημότες!
Ουσιαστικά ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!

2.Μειώσεις για ΑμΕΑ: Ο Δήμος Σιντικής από το 2017 εφαρμόζει επιπλέον μείωση τελών 30% σε πολύτεκνες-τρίτεκνες οικογένειες & ΑμΕΑ, ότι ορίζει η νομοθεσία. Τελικά, μήπως δεν το γνωρίζουν;

3.Μελέτη Αρδευτικού Ν. Πετριτσίου: Θέλουν να δοθούν τα χρήματα της ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης ΚΑΙ της ανάπλασης της εισόδου του Σιδηροκάστρου για τη μελέτη του αρδευτικού Νέου Πετριτσίου! Να στερήσουμε δηλαδή από τους δημότες του Σιδηροκάστρου έργα, που είναι συνεχόμενα, για να χρηματοδοτήσουμε έργο σε άλλη περιοχή! Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αναμόρφωση, που θα γίνει στις αρχές του 2022, θα συμπεριληφθεί ΚΑΙ η μελέτη για το αρδευτικό Ν. Πετριτσίου.

4.Ενυδρείο Βυρώνειας: Ζήτησαν να πάρουν χρήματα από τη μίσθωση βαρέων οχημάτων (συντήρηση αγροτικών δρόμων κλπ.) ΚΑΙ τον διεθνή διαγωνισμό συντήρησης πρασίνου, που είναι σε πλήρη εξέλιξη! Αν είναι δυνατόν! Αφού γνωρίζουν ότι αυτό δεν γίνεται! Τελικά, μήπως και αυτό δεν το γνωρίζουν;

5.Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων: Ζήτησε η αντιπολίτευση να «βάλει χέρι» και στα χρήματα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή για τη συντήρηση των Κοινοτικών Καταστημάτων Βυρώνειας και Ακριτοχωρίου, τα οποία για λόγους ασφαλείας χρήζουν άμεσης επισκευής. Το δεύτερο μάλιστα είναι σε μια περιοχή που επιλέγουν πολλοί τουρίστες για θρησκευτικό και όχι μόνο τουρισμό. Αν και γνωρίζει η αντιπολίτευση ότι είναι σε εξέλιξη η επίλυση του προβλήματος που υπάρχει με το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
Με λίγα λόγια, η Αντιπολίτευση σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ των δημοτών των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης σταματήστε τα ψεύδη και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα! Οι δημότες μας με την ψήφο τους, σας κατέταξαν στη θέση που βρίσκεστε σήμερα. Δύο χρόνια πέρασαν και ακόμη δεν μπορείτε να το χωνέψετε. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο καλύτερα θα είναι για τον Δήμο, αλλά και για εσάς.

Τέλος, ζητάμε συγγνώμη από τους δημότες, καταδικάζοντας τα όσα παρακολούθησαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τις εκφράσεις που ακούστηκαν από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, αλλά και για την ανήθικη επίθεση προς το πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα ανεχτούμε ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον και πως θα ζητήσουμε να εφαρμοστούν τα όσα προβλέπει ο κανονισμός. Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει και η Αντιπολίτευση, την οποία ακόμη δεν είδαμε να καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές».

Μπορεί να μην έχω την δυνατότητα να κρίνω επαρκώς και αναλυτικά την στάση της αντιπολίτευσης, αλλά το ότι κάθισαν οι άνθρωποι να συντάξουν ένα δικό τους προϋπολογισμό και τους τιμά και για αυτό τους υπολήπτομαι…

Όσο για το ότι δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, κακώς δεν λέτε κύριοι της συμπολίτευσης πως αυτό δεν έγινε λόγω λόγο ενός λάθους ενός δημοτικού συμβούλου;

Και μάλιστα σε μια συζήτηση μέσω H/Y!

Που αν μη τι άλλο από μόνη της είναι .. αμφισβητήσιμη!