02/12/2022
8.4 C
Serres

Αντώνης Γερασίμου: Η πόλη των Σερρών δείχνει ότι μπορεί να είναι μπροστά στις εξελίξεις

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του ομίλου ΙΤΑ με τη ΘΕΡΜΗ και τη ΜΗΔΙΚΗ στη SEREXPO 2022, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Αντώνης Γερασίμου που επισκέφθηκε την έκθεση και συνεχάρη τα στελέχη των εταιριών για το άρτιο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο κ. Γερασίμου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τις Αρχές του τόπου, έχοντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα κυκλικής οικονομίας και ενεργειακής εξοικονόμησης.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η επίσκεψη των υπουργών Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά και της γενικής γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάννας Καλογήρου, στο εργοστάσιο της Μηδικής.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Μηδικής, απευθυνόμενοι στον κ. Γερασίμου, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι για την καινοτόμα επένδυση που δίνει λύσεις στα ζητήματα της οικονομίας και των Σερραίων αγροτών.

Ο κ. Γερασίμου, κατά την παραμονή του στις Σέρρες, στις 22-25 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκε τα γραφεία της Τηλεθέρμανσης, τα εργοστάσια της ΘΕΡΜΗΣ και της ΜΗΔΙΚΗΣ, έδωσε το παρών στα εγκαίνια της SEREXPO, στην εκδήλωση για τα έργα υποδομών στον νομό Σερρών, ενώ είχε σειρά επαφών με επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για πιθανά μελλοντικά projects του ομίλου στην περιοχή.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ομίλου ΙΤΑ ανέφερε:

Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι ανάμεσα σε φίλους, στην πόλη των Σερρών που αγαπώ ιδιαίτερα.

Μ’ αυτή την πόλη με συνδέουν πολλά, εδώ και δύο περίπου δεκαετίες. Ένα χρονικό διάστημα που χαρακτηρίζεται από δημιουργία, συμπόρευση και κυρίως αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ του ομίλου μας και των ανθρώπων αυτής της πόλης.

Η πόλη των Σερρών δείχνει ότι μπορεί να είναι μπροστά στις εξελίξεις. Αυτή την πόλη επιλέξαμε, ως όμιλος ΙΤΑ δημιουργώντας τη ΘΕΡΜΗ Σερρών, επενδύοντας περισσότερα από 42 εκατομμύρια ευρώ. Με καινοτόμο τρόπο και πολλή, σκληρή δουλειά, δώσαμε τη δυνατότητα στους Σερραίους να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο με τη μοναδική ασφαλή, πλέον φιλική στο περιβάλλον και κυρίως οικονομική μορφή θέρμανσης στην πόλη των Σερρών. Δεκαπέντε χρόνια μετά, με συνεχή τεχνολογική αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης, είμαστε εδώ, περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει και αισιόδοξοι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σήμερα, μέσω της τηλεθέρμανσης θερμαίνονται 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 50% την τελευταία πενταετία. 

Φέτος, η επέκταση περιλαμβάνει τη σύνδεση της πανεπιστημιούπολης των Σερρών (πρώην ΤΕΙ) και άλλων δύο περιοχών στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Προχωρώντας παραπέρα, επενδύσαμε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας τη ΜΗΔΙΚΗ Σερρών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο αφυδάτωσης μηδικής στην Ελλάδα που αξιοποιεί το άριστο προϊόν του σερραϊκού κάμπου, ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα. Σημειώστε ότι τέτοιο εργοστάσιο δεν υπάρχει στην Ευρώπη εξ όσων γνωρίζω.

Το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα παραγωγής άνω των 27.000 τόνων προϊόντος, αξιοποιώντας καλλιέργειες 20.000 στρεμμάτων του σερραϊκού κάμπου. Η ΜΗΔΙΚΗ Σερρών παράγει το καλύτερο προϊόν σε θρεπτικά συστατικά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και στηρίζοντας τον κάμπο των Σερρών.

Οι αξίες του ομίλου ΙΤΑ είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες: Ασφάλεια, Οικονομία, Σεβασμός στο Περιβάλλον, Εμπιστοσύνη και Αλληλεγγύη. Στον νομό Σερρών, έχουμε δημιουργήσει ήδη περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και βέλτιστες πρακτικές στην εξοικονόμηση ενέργειας.