Aπάντηση της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα στο Λευτέρη Αβραμάκη !

Κύριε Αβραμάκη έχω την άποψη πως από την στιγμή που αφήσατε το ΠΑΣΟΚ για το ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα ενστερνιστήκατε και την άποψη του Λένιν πως η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Γιατί δυστυχώς για εσάς και από τα λεγόμενά σας φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν σας νοιάζει καν η λέξη αλήθεια, καθώς το πρώτο που κάνετε είναι την «πάπια» για τις δικές σας ευθύνες.

Που όπως και να το δούμε, είναι … υπαρκτές!

Όσο για τον Δημοσθένη που κακώς χρησιμοποιείται τους λόγους του, θα σας παρακαλούσα να θυμίσετε στο δικηγόρο – λογογράφο σας πως στο τέλος ο Δημοσθένης με τους απαράμιλλους λόγους του, το μόνο που κατόρθωσε ήταν να παρασύρει τους Αθηναίους να πολεμήσουν εναντίον του Φιλίππου, με μόνη χαμένη τελικά την ίδια την … Αθήνα!

Επίσης καλά θα κάνετε να μην είστε αδιάβαστος, μιας και η απάντησή σας στην εφημερίδα μας, ήδη δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 18/12 , αλλά μιας και δεν την διαβάσατε την επαναλαμβάνω, προς γνώση και …συμμόρφωση!

Επίσης καλά θα κάνετε να ξεκαθαρίστε μέσα σας, αν τελικά υποστηρίζεται την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά την τότε βουλεύτρια, κ. Σταμπουλή, που ήταν και η μόνη που αγωνίστηκε επί μια πενταετία για το νοσοκομείο μας.

Γιατί κακά τα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε χρόνο από το ’15, μέχρι το ’19, το μόνο που έκανε είναι να ψηφίζει για το νοσοκομείο μας ένα ποσό που ποτέ δεν ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια, όταν το 2020 η ανάλγητη κυβέρνηση της δεξιάς, χωρίς να ξέρει αν θα έχει πανδημία, ψήφισε 4 εκατομμύρια …παραπάνω!

Αλλά για εσάς προφανώς όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία

Εσάς σας νοιάζει η πάρτι σας και το αν ψηφίσατε ή δεν ψηφίσατε προσωπικά την μείωση του μπάτζετ του Νοσοκομείου μας την περίοδο που ήσασταν (επί ΠΑΣΟΚ) αντιπρόεδρος

Επίσης καλά θα κάνετε να μην μιλάτε για ανακριβή στοιχεία, καθώς γνωρίζεις πως τα στοιχεία που χρησιμοποίησα είναι απόλυτα, καθώς και εσύ μόνος σου τα χρησιμοποιείς για να αποδείξεις, τα … αναπόδεικτα!

Καλώς ή κακώς όμως κ. Βουλευτά, εσύ ήσουν αυτός που αποδέχτηκες τον αρνητικό – μνημονιακό προυπολογισμό του Νοσοκομείου Σερρών και φυσικά τον υπηρέτησες μια χαρά, γιατί το μόνο που σε ένοιαζε ήταν η θεσούλα και τα όποια οφέλη προέρχονταν από αυτήν.

Οφέλη πολιτικά, μιας και προφανέστατα και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αυτό σε έκαιγε .

Για αυτό άλλωστε δεν μπορείτε κ. Βουλευτά, να υπερασπιστείτε την θητεία σας ως Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου από την μία, αλλά ούτε και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη.

Άλλωστε εσείς είστε ο πρώτος ρίψασπις του χώρου, αυτός που πρώτος έφυγε από την πρώτη γραμμή της μάχης, οπότε κακώς σήμερα εμφανίζεσαι αριστερός και … δημοκράτης!

Ο εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα επέλεξε ένα ρόλο δύσκολο και επίπονο, κόντρα στην εκάστοτε εξουσία

Οπότε δεν με νοιάζει να υπερασπιστώ ούτε την σημερινή κυβέρνηση, ούτε την προηγούμενη, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την υγεία των συμπολιτών μου, καθώς για μένα, ούτε ο ένας, ούτε και ο άλλος, κάναν όλα όσα έπρεπε για την υγεία των Σερραίων πολιτών.

Αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ μόνο πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα, αν ήταν υπουργός υγείας στην θέση του Κικίλια, ο …Πολάκης!

Όπως δεν μπορώ και να μην πως αναφέρω, όλα όσα έκαναν οι Σερραίοι βουλευτές, για το νοσοκομείο μας και φυσικά να αναφέρω τις όποιες κινήσεις τους, που για άλλους μπορεί να είναι ζηλευτές και για άλλους να είναι ντροπιαστικές, καθώς αποδεικνύουν ξεκάθαρα και καθημερινά το προσωπικό πολιτικό τους καθήκον, και την προσωπική τους ευαισθησία.

Άλλωστε τούτη την ώρα οφείλουμε η υπεράσπιση της Ανθρώπινης Ζωής να μας βρει με έργα και όχι με υποσχέσεις, όπως είπε και ο σημερινός πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Παπαμιχάλης, που ανέκαθεν ως γνήσιος κουμουνιστής, έλεγε τα σύκα – σύκα και την σκάφη- σκάφη.

Όπως βλέπετε κ. Αβραμάκη ο Διευθυντής του Ελεύθερου Βήματος και ξέρει και θυμάται …

Αλλά τι να κάνουμε, η ζωή δυστυχώς μοιάζει με αγγούρι, που άλλος το τρώει και δροσίζεται και άλλος το τρώει και ζορ…..αι!

Και τελικά, κ. Βουλευτά, ναι, για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών την περίοδο της πανδημίας φταίει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η τωρινή κυβέρνηση και φυσικά φταίει και ο Αβραμάκης….

Ο καθένας φυσικά με το δικό του μερίδιο ευθύνης, αν θέλουμε να αποδώσουμε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

Παρόλα αυτά , Χρονιάρες μέρες, θα ευχηθώ, καλές γιορτές, υγεία κι ευτυχία και καλά Χριστούγεννα, αν και με την απάντησή μου σε πρέπει να σε …στεναχώρησα!

Όπως επίσης να μην ξαναστείλετε επιστολή για το θέμα του Νοσοκομείου, γιατί δεν θα το κάνουμε και …σίριαλ!

Συνεννοηθήκαμε;

Λευτέρης Αβραμάκης: Ό γαρ βούλεται, τούθ’ έκαστος και οιείται

Με μια φράση του Δημοσθένη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο Ε.Β. και αναρωτιέται;

Τελικά, αξιότιμε κύριε Διευθυντά του Ελεύθερου Βήματος, για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών την περίοδο της πανδημίας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αβραμάκης και όχι η τωρινή κυβέρνηση;

Διαβάζοντας τον τίτλο «Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: H κατάσταση από το 2016 έως το 2020!» του άρθρου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2020, στην εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα θεώρησα αρχικά πως επρόκειτο για ένα εγχείρημα πολιτικού διαλόγου αναφορικά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία και ειδικότερα τα όσα επωφελή ή μη έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών κατά το διάστημα της διακυβέρνησής του.

Προχωρώντας στο κείμενο, όμως, συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για προσπάθεια με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και στόχο. Ενδεικτικά μόνο θέλω να αναφέρω πως από τις 844 λέξεις του κειμένου, οι 400 περίπου ήταν μια γενική, αόριστη και αβάσιμη, αρνητική ασφαλώς, αναφορά στη θητεία μου ως αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου των Σερρών.


Αναρωτήθηκα εύλογα, λοιπόν, ποιος ο λόγος του τίτλου «Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: Η κατάσταση από το 2016 έως το 2020» όταν το κύριο μέρος του περιεχομένου αφορά σε μια αόριστη και στοχευμένη προσωπική επίθεση.


Πιθανόν να ήθελε ο συντάκτης του κειμένου να συγκεντρώσει όλη την προσοχή του αναγνώστη στις μομφές στο πρόσωπό μου κι έτσι να περάσουν στα «ψιλά» τόσο τα ανακριβή στοιχεία για την περίοδο 2016 – 2019, όσο και τα στοιχεία για το 2020, τα οποία είναι άξιο απορίας πως έχετε στα χέρια σας, όταν τα αγνοεί ακόμη και το ίδιο το συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών.


Κατέληξα, λοιπόν, πως πρόθεση της εφημερίδας δεν είναι μόνο να υπερασπιστεί το έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ, δεν είναι μόνο να αποδομήσει το υγειονομικό έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες.

Είναι πρώτα και κύρια η προσωπική μου αποδόμηση. Και μάλιστα με ατεκμηρίωτες κατηγορίες.

Ομολογώ πως δεν ανέμενα μία τέτοια απάντηση. Είχα την προσδοκία πως αυτός ο διάλογος θα αποτελούσε μία κρυστάλλινη, διάφανη αντιπαραβολή πολιτικών επιχειρημάτων.

Με στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάδειξη της αλήθειας και την άσκηση από πλευράς μου με τρόπο συνεπή του ρόλου του Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο διάλογος αυτός, όμως, απέκτησε εντέλει χρώμα ωχρό, γεγονός που ασφαλώς δεν τιμά την εφημερίδα.


Επειδή, όμως, μέσα στα πλαίσια του ρόλου μου είναι και να ενημερώνω τον κόσμο σχετικά με όσα πολλά ΜΜΕ αποκρύπτουν ή διαστρεβλώνουν, θα ήθελα να παραβλέψω την προσωπική επίθεση αναφέροντας μόνο τα ακόλουθα.

Το μικρό διάστημα που διετέλεσα σε θέση ευθύνης στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έμεινα πιστός στις αρχές που διαχρονικά εκπροσωπώ για μία κοινωνία δημοκρατική και δίκαιη.

Υπηρετώντας, λοιπόν, ένα δημόσιο νοσοκομείο που αποτελεί ίσως μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκφάνσεις της έννοιας «κοινωνικό κράτος» δεν παρέκκλινα ούτε στιγμή από την υπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Ήμουν πάντοτε δίπλα στους εργαζόμενους, αντιπαρατέθηκα με ιδιωτικά συμφέροντα προστατεύοντας τη δημόσια περιουσία. Το επιβεβαιώνει εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων με τους οποίους λειτούργησα και συμπαρατάχθηκα εκείνη την περίοδο σε αυτόν τον κοινό σκοπό, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης.

Όσον αφορά στη χρέωση σε εμένα της μείωσης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, προφανώς θα αναφέρεστε στη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, η οποία αποτέλεσε απόφαση του Υπουργείου, όπως πάντοτε, και όχι απόφαση του Δ.Σ. Συνεχίζοντας τη δική σας προσέγγιση και λογική αναρωτιέμαι: μήπως έφταιγε ο Αβραμάκης για το πρώτο μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ;


Αντιπαρέρχομαι, λοιπόν, την προσωπική επίθεση και τα σαθρά επιχειρήματά σας και σας καλώ να μείνουμε στα αμιγώς πολιτικά ζητήματα.

Όσον αφορά, λοιπόν, στα στοιχεία που αναφέρετε για την τριετία 2016 – 2019 σας παραπέμπω ξανά στην από 10.12.2020 απάντησή μου, όπου ανέφερα πως μέσα σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής επιτήρησης πέτυχε το Υπουργείο Υγείας τόσο την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το Νοσοκομείο Σερρών σε σχέση με την περίοδο 2012 – 2015, όσο και την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη σε γιατρούς και υγειονομικό εν γένει προσωπικό.

Όσον αφορά δε στα στοιχεία του 2019, τον Ιούνιο του έτους αυτού οι αριθμοί είναι οι ακόλουθοι: 89 μόνιμοι ιατροί, 17 επικουρικοί και 59 ειδικευόμενοι, ήτοι 165 στο σύνολο. Σε περίοδο κανονικότητας μάλιστα.


Σήμερα, λοιπόν, σε περίοδο πανδημίας μας μιλάτε για 88 μόνιμους, 16 επικουρικούς και 58 ειδικευόμενους, 162 γιατρούς στο σύνολο.

Λιγότερους, δηλαδή, από όσους είχε πέρυσι σε περίοδο κανονικότητας.

Ασφαλώς καμία αναφορά δεν κάνατε στην προκήρυξη της προηγούμενης Διοίκησης για την πρόσληψη εννέα γιατρών, που ακύρωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και στην διατήρηση του Νοσοκομείου αθωράκιστου σε καιρό πανδημίας, παρά τα δημοσιεύματα για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού κατόπιν ενεργειών των τοπικών Βουλευτών της πλειοψηφίας, που η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε.

Επίσης, αλήθεια, με σχεδόν 600 εκ. χαμηλότερη δαπάνη για τη δημόσια υγεία στον εθνικό προϋπολογισμό του 2021 τί κρατική επιχορήγηση μπορεί να έχει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών το έτος που έρχεται;


Επειδή, λοιπόν, ακόμη δεν έχουμε επίσημη εικόνα αναφορικά με τους αριθμούς του Νοσοκομείου για το 2020, καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί επίσημα, θα σας καλούσα να είστε εγκρατής, μέχρι να συμβεί αυτό.

Αλλά ακόμη και η κατάσταση να είναι όπως την παρουσιάζετε, είναι αδιανόητο σε περίοδο πανδημίας με το Νομό να είναι στα κόκκινα, ο αριθμός των ιατρών του Νοσοκομείου να είναι μικρότερος αυτού του έτους 2019.

Είναι αδιανόητο το Νοσοκομείο σε αυτή την περίοδο να λειτουργεί χωρίς ασφάλεια.

Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι η προτεραιότητα μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει μία πανδημία, αν όχι η στήριξη με κάθε τρόπο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις;
Είμαι σίγουρος, τέλος, πως όποια στοιχεία κι αν δώσει κάποια στιγμή το Νοσοκομείο, υπεύθυνος σύμφωνα με το Ελεύθερο Βήμα αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών θα είναι ο Λευτέρης Αβραμάκης και η σύντομη θητεία του στο Νοσοκομείο ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γνωρίζω πως ένοχη θα είναι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Είμαι σίγουρος πως σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ευθύνες η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Υγείας, αφού άφησαν το Νοσοκομείο Σερρών με μία μόνο επικουρική ιατρό κατά το διάστημα της πανδημίας, ενώ καθώς τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά στις Σέρρες είπαν να γίνει και μια μετακίνηση ενός παθολόγου προς το Νοσοκομείο της Δράμας.

Σε περίοδο πανδημίας με σοβαρό έλλειμα στο ιατρικό προσωπικό.


Ίσως το Υπουργείο να μην μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ίσως να μην υπήρχε η δυνατότητα.

Για το λόγο αυτό είναι η αυτοκριτική και η λογοδοσία στην κοινωνία. Όμως, όπως είχε πει και ο Δημοσθένης, κύριε Διευθυντά του Ελεύθερου Βήματος:

«Ράστον απάντων εστίν αυτόν εξαπατήσαι.

Ό γαρ βούλεται, τούθ’ έκαστος και οιείται». (Είναι πιο εύκολο να εξαπατήσεις τον εαυτό σου, επειδή ο καθένας αυτό που θέλει, αυτό πιστεύει ότι ισχύει)

Με ευχές για καλές γιορτές, υγεία κι ευτυχία Λευτέρης Αβραμάκης, Βουλευτής Σερρών