Σέρρες: Με απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινούν τα δρομολόγια την Κυριακή!

Δεν ξέρω αν έκανε κάποια παρέμβαση ο Δήμαρχος κ. Καρακασίδη, αλλά όπως έγινε
ήδη γνωστό την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει  η
χθεσινή απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οπότε η προαστιακή Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη -Σέρρες, που είχε σταματήσει λόγω των μέτρων της πανδημίας ξεκινάει εκ νέου την λειτουργία της.

Και έτσι ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, κυρίως του βόρειου τμήματος των νομών Κιλκίς και Σερρών που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 3 Φεβρουαρίου 2020, βρίσκει λύση μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Υπενθυμίζουμε πώς η λειτουργία είχε ανασταλεί λόγω του covid19 όμως μετά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή, την Κυριακή 11 Απριλίου, στις περιοχές του δήμου Σιντικής ακολούθησε η επικοινωνία με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου και ανακοινώθηκε ότι την προσεχή Κυριακή 18 Απριλίου το απόγευμα το τραίνο θα ξεκινήσει από  Θεσσαλονίκη προς Σέρρες, έτσι ώστε την Δευτέρα το πρωί να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο  Σέρρες – Ροδόπολη – Κιλκίς – Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι των ακριτικών μας περιοχών, στήριξαν την προσπάθεια που έγινε για
την διατήρηση αυτής της άγονης σιδηροδρομικής γραμμής και είμαι σίγουρος ότι
θα την στηρίξουν ξανά, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής και δεν είχε άδικο….

Άλλωστε δεν είναι του αέρα , αλλά … «scripta manent»!

Η επικοινωνία του κ. Καραμανλή με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπήρξε καθοριστική σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ροδοπόλεως κ. Νίκο Μπελελή ο οποίος εκ μέρους των δημοτών στις Δημοτικές Ενότητες Κερκίνης και Πετριτσίου και ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδοπόλεως εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, συμπληρώνοντας με νόημα πώς

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση»

H ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι επανέρχονται σε κυκλοφορία τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3632 (από 18.04.2021) και 3631 (από 19.04.2021), στο τμήμα της γραμμής Θεσσαλονίκη – Σέρρες και αντίστροφα.

Θυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του ταξιδίου είναι υποχρεωτική, χωρίς εξαιρέσεις.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχοντας ως προτεραιότητα το ασφαλές ταξίδι, έχει εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της.

Δείτε επίσης