Με απόφαση Βορίδη – Παράταση Διοικητικών συμβουλίων και του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών τους!

Με απόφαση Βορίδη μέχρι και τις 31/12 θα δοθεί παράταση Διοικητικών συμβουλίων και του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών τους

Τελικά στην Ελλάδα όποιος θέλει να είναι νόμιμος, την …πατάει

Τρανταχτό παράδειγμα η προσπάθεια όλων των φορέων να κάνουν σώνει και καλά εκλογές εν μέσω κορονοιού και φυσικά τα όλα όσα ευτράπελα δημιουργήθηκαν από αυτή την προσπάθεια

Χθες βέβαια ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID 19) στη διενέργεια συναντήσεων των συλλογικών οργάνων διοικήσεως και στις διαδικασίες αρχαιρεσιών τους.

Αποφάσισε τη χορήγηση παράτασης της ισχύος των Yπηρεσιακών και Διοικητικών συμβουλίων καθώς και του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών για μια σειρά από νομικά πρόσωπα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση που πρόκειται να δοθεί.

Εκτός κι αν τα πράγματα …χειροτερέψουν και μπούμε σε lock down!

Με τροπολογία λοιπόν, που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31.12.2021:

  • Η θητεία των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων.
  • Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων.
  • Η θητεία και η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, συνταξιούχων και εργοδοτών.
  • Η θητεία των Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, των Εξελεγκτικών Επιτροπών καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Τέλος ορίστηκε ως καταληκτική και η ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής συνέλευσης των αστικών συνεταιρισμών καθώς και η θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των αστικών συνεταιρισμών.

Τώρα το πως προστέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο και η τροπολογία με την οποία παρατείνονται έως τις 31/12/2021 οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το πως παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη της χρήσης νέων τεχνολογιών για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των συλλογικών οργάνων και νομικών προσώπων, είναι ένα μεγάλο θέμα…

Που δυστυχώς αδυνατούμε να εξηγήσουμε…
Θα μου πεις δεν τα είδαμε όλα εν μέσω ….πανδημίας;
Όχι φυσικά
Έχουμε ακόμα πολύ …μέλλον!