Αραμπατζής, Γκότσης, Παπαβασιλείου, Δούκας, Χράπας: Θέλουν άλλα 450 χιλιάρικα για το Aυτοκινητοδρόμιο Σερρών!

Ερώτηση προς το Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη βάσει του άρθρου 10 παρ. 9 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων κ.κ. Αραμπατζής Θεόδωρος, Γκότσης Ηλίας, Παπαβασιλείου Βασίλειος, Δούκας Γεώργιος, Χράπας Παντελής.


Στην επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων καταθέτουν ερωτήσεις, σχετικά με την έγκριση των 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για το αυτοκινητοδρόμιο, τα οποία είναι καλοδεχούμενα, χαιρόμαστε για την επιτυχία σας και σας συγχαίρουμε.

«Όπως είναι γνωστό , αναφέρουν στην επιστολή τους, το έργο «Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών» προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, είναι ένα έργο για το οποίο οι διαδικασίες υλοποίησής του ξεκίνησαν από το 2017 με την εκπόνηση της μελέτης αρ. 108/2017, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Σερρών και με εργολάβο που αναδείχθηκε στις 29-8-2019.

Το θέμα μάλιστα της νομιμότητας της χρηματοδότησης του έργου από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Σερρών έχει ξεκαθαρίσει τον Αύγουστο του 2020 από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η χρηματοδότηση του έργου από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου είναι νόμιμη.

Οι ερωτήσεις που σας υποβάλλουμε είναι οι εξής:

  • Οι 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών θα αντικαταστήσουν τις 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Σερρών;
  • Αν οι 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών διατεθούν για το έργο του αυτοκινητοδρομίου, το ποσό των 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου, που θα διατεθεί;
  • Αν οι 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου, που ψηφίστηκαν για το έργο της ανακατασκευής της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, διατεθούν για την υλοποίηση κάποιου άλλου έργου στο Δήμο, τότε γιατί το ποσό των 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών δεν διατίθεται απευθείας για το έργο αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει αυτή η ανταλλαγή χρημάτων από κωδικό σε κωδικό;
  • Τι νόημα έχει αυτή η ανταλλαγή των χρηματικών ποσών;
  • Γιατί δεν διατίθεται και το ποσό των 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών και για άλλα έργα στο αυτοκινητοδρόμιο που τα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη;
  • Εννοείται, ότι και οι 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. για το έργο «Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών» θα παραμείνουν στο αυτοκινητοδρόμιο για την υλοποίηση του έργου αυτού.
  • Άλλωστε αυτή είναι και η θέση της παράταξης μας, δηλαδή και τα 450.000 ευρώ της Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου και τα 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών να παραμείνουν στο αυτοκινητοδρόμιο για να γίνουν και άλλα έργα, τα οποία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το αυτοκινητοδρόμιο.»

Aρκετά τα 450 χιλιάρικα για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά έχω την αίσθηση πως είναι αρκετά τα 450 χιλιάρικα που εξασφάλισε ο δήμαρχος από τον Πέτσα για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Βελτίωση των υποδομών στα χωριά του Δήμου Σερρών;

Όσο για τα χρήματα που τώρα περισσεύουν, καθώς δεν κάναμε το λάθος να τα δανειστούμε, όπως κακώς ήθελε η κ.Παπαφωτίου, καλό θα είναι να πάνε για την βελτίωση των υποδομών στα χωριά μας, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν πήραν κάποιο μεγάλο έργο, ενώ τα προβλήματά τους … περισσεύουν!

Όσο για το αυτοκινητοδρόμιο όλο και κάποιο πρόγραμμα θα βρεθεί να συμπληρώσει τις υπάρχουσες υποδομές…

Ειδικά τώρα που ανοίγει και το νέο ΕΣΠΑ!

Σωστά;