Η Αριάδνη Παπαφωτίου για την Ψηφιοποίηση της Συλλογής Χατζηλία

Η αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της ΚΕΔΗΣ

Με δελτίο τύπου η κ. Παπαφωτίου, μας ενημέρωσε για την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης που ακύρωσε την απόφαση της ΚΕΔΗΣ για την Ψηφιοποίηση της Συλλογής Χατζηλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Παπαφωτίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε καθόλα δεκτή την τεκμηριωμένη αναφορά που κατέθεσε η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου, και ΑΚΥΡΩΣΕ αμετάκλητα για λόγους ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ την Απόφαση της ΚΕΔΗΣ που αφορά στην Ψηφιοποίηση της Συλλογής Χατζηλία.

Στην επτασέλιδη απόφασή του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης, διαπιστώνει σωρεία παραβιάσεων νόμων του κράτους, Κανονισμών και Εφετειακών αποφάσεων, σοβαρότατες παραλείψεις αλλά και αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ και μάλιστα εν αγνοία του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, θέτοντας επιπλέον και θέμα «πλάνης» των μελών του.

Η απόφαση- κόλαφος της Αποκεντρωμένης, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή αναδεικνύοντας στην καλύτερη τον ερασιτεχνισμό τους και στην χειρότερη, την αυθαιρεσία με την οποία ασκούν διοίκηση, παρανομώντας και απαξιώνοντας τα θεσμικά όργανα, με συμπεριφορά υπεράνω νόμων.

Δυστυχώς με τις ενέργειές τους αυτές, ο Δήμαρχος Αλ. Χρυσάφης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρ. Παλάζη, έβαλαν σε τροχιά ματαίωσης το διεκδικούμενο Πρόγραμμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, την μελέτη του οποίου οι Σερραίοι πλήρωσαν 15.000 ευρώ.

Λυπόμαστε για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

Δέσμια κομματικών κηδεμόνων, στο όνομα της κούφιας αυτοπροβολής της και του βολέματος των ημέτερων, προσπερνάει όχι μόνο τον νόμο αλλά και το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
Είμαστε απέναντι.

Τελικά δεν το κατάλαβα;

Αν ήταν υπέρ του προγράμματος η κ. Παπαφωτίου γιατί κατέθεσε την ένσταση;

Μπας και αυτή είναι δέσμια κομματικών κηδεμόνων, στο όνομα της κούφιας αυτοπροβολής;

Πάντως διαβάζοντας την απόφαση βλέπουμε πως στα αλήθεια δεν είχε καταρτιστεί κανένα σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού που θα είχε οριστικοποιηθεί στην συνέχεια με τις ανάλογες προσθήκες, και κακώς στο διατακτικό αυτής της απόφασης αναφέρεται ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης αποφασίζουν κατά πλειοψηφία και (αυτολεξεί αναφορά) «Αποδέχονται την παραχώρηση της συλλογής «Αλέξανδρος Χατζηλίας» με τους όρους που αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και του κ. Χατζηλία Αλεξάνδρου, προκειμένου να προχωρήσει η Επιχείρηση, στην υποβολή της πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης».και όπως καταλαβαίνεται και η αναφορά στο διατακτικό ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της απόφασης, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους διοικητικές αποφάσεις καθώς και η εξουσιοδότηση για την υπογραφή.

Αυτό προφανώς συνέβη επειδή οι όροι δεν είχαν οριστικοποιηθεί, όπως αναφέρεται, όμως σε αυτή την περίπτωση δε θα έπρεπε να καλούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να λάβουν την ανωτέρω απόφαση, η οποία ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της και για «πλάνη περί τα πράγματα» των μελών του διοικητικού συμβουλίου ως προς τη λήψη αυτής.

Δηλαδή και άκυρη η απόφαση και ψέγει και τα μέλη του Δ.Σ. για την απόφαση που πήραν με ελλειπή στοιχεία….

Βέβαια η λογική της κ.Παπαφωτίου μοιάζει με αυτή του Καζαντζάκη

Ο οποίος έλεγε πως το βουνό ανήκει στο μοναστήρι. Το μοναστήρι ανήκει στο Θεό.

Και ο Θεός ανήκει σε όλους, οπότε το βουνό ανήκει σε όλους

Κάπως έτσι θα φταίει και ο … Χρυσάφης!

Δείτε επίσης