Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών «Μιλάει Μαθηματικά»

Το Αριστοτέλειο «Μιλάει Μαθηματικά»

Αντιπροσωπεία του Αριστοτέλειου Γυμνασίου Σερρών βρέθηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στην πόλη Φιορενζουόλα ντ’ Άρντα του νομού Πιατσέντζα της Ιταλίας στο Λύκειο Ματέι στα πλαίσια, του προγράμματος με ακρωνύμιο “Math speak” και αριθμό σύμβασης 2018-1-UK01-KA201-048050.


Language speaking and understanding for speaking maths


Το πρόγραμμα έχει πλήρη τίτλο “Language speaking and understanding for speaking maths” και είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης.
Υλοποιείται από τις 1 Οκτωβρίου 2018 και έχει διάρκεια 24 μήνες.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι από Ελλάδα, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία Ρουμανία και Πολωνία.


Είναι η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση μετά από αυτή που έγινε στην Αγγλία και σύμφωνα με τον προγραμματισμό η επόμενη θα γίνει το Φεβρουάριο του 2020 στην πόλη των Σερρών και η 3η και τελευταία τον Οκτώβριο του 2020 στο Ρούσε της Βουλγαρίας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν 17 εκπρόσωποι εκ’ των οποίων 3 από το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών ο διευθυντής Αγάπιος Πουλιτσίδης, ο Μαθηματικός Θεολόγου Απόστολος.

Στόχος του προγράμματος Mathspeak

Ο στόχος του προγράμματος Mathspeak είναι να δημιουργήσει μαθησιακά υλικά που θα επιτρέπουν τους μαθητές να μελετούν τα μαθηματικά σε μια ξένη γλώσσα στο ίδιο επίπεδο που κάνουν στη μητρική τους γλώσσα.


Όταν ολοκληρωθεί το έργο, τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν τα δωρεάν εκπαιδευτικά υλικά που θα έχουν αναπτυχθεί.

Το έργο επιχορηγείται στο πλαίσιο του σχεδίου στρατηγικής εταιρικής σχέσης 2018 Erasmus + Key Action 201.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here