Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην παραχώρηση;

Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην παραχώρηση;

Χωρίς να μιλάει καμιά από τις σημερινές παρατάξεις στο προεκλογικό πρόγραμμά της για παραχώρηση του Αθλητικού Πάρκου της Ομόνοιας είτε στον Πανσερραικό, είτε σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο, η σημερινή δημοτική αρχή φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τρεις μήνες πριν τις εκλογές και βάζει …φωτιά.

Τα στελέχη της Διοίκησης του Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ έθεσαν πριν ένα περίπου μήνα το ζήτημα της παραχώρησης 52 στρεμμάτων στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας (ΟΒΑ), έτσι ώστε η ποδοσφαιρική ομάδα να αποκτήσει βοηθητικά γήπεδα και εγκαταστάσεις προπόνησης και υποδοχής αθλητών.

Μάλιστα το θέμα πέρασε ομόφωνα από το Δ.Σ. του ΟΠΑΚΠΑ, μόνο που η απόφαση του συμβουλίου του ΟΠΑΚΠΑ, έχει καθαρά χαρακτήρα …ενημερωτικό!

Αλλά ποιές είναι οι απόψεις των Σερραικών παρατάξεων;

Πότε θα τις μάθουμε;

Γιατί πρέπει το θέμα να περάσει σώνει και καλά πριν τις εκλογές;

Το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας

Μπήκε στο στόχαστρο!

Το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας είναι ένας Δημοτικός χώρος 300 στρεμμάτων που έχει στόχο τόσο στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος όσο και στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

Χωροθετήθηκε και δημιουργήθηκε με απόφαση του Δήμου Σερρών για την άθληση και την ψυχαγωγία των Σερραίων πολιτών για τους οποίους ο Δήμος Σερρών δημιούργησε υποδομές – περιφράξεις, δρόμους και γήπεδα διαφόρων αθλημάτων.

«Το πάρκο της Ομόνοιας είναι ένα λαϊκός αθλητικός χώρος», όπως πολύ σωστά σημείωσε ο κ. Καρτέρης, και μάλιστα είναι «ένας ιστορικός εμβληματικός τόπος, και δύσκολα θα τον πλήξουν , εις βάρος ένας πλήθος μη προνομιούχων δημοτών που σαφώς, έχει ήδη πλήξει βάναυσα η κρίση

Αλλά ποια είναι άραγε η άποψη των Σερραίων Δημοτών για αυτή την παραχώρηση;

Ποιός τους ρώτησε;

Ποιές είναι οι θέσεις και οι απόψεις των παρατάξεων που εκπροσωπούνται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ποια η θέση του επικεφαλής της Συμμαχίας Σερραίων κ. Χρυσάφη που είναι υποψήφιος Δήμαρχος;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα βασανίζουν σήμερα τους Σερραίους Δημότες τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα στελέχη της σημερινής Δημοτικής αρχής αρνούνται να στηρίξουν την συγκεκριμένη πρόταση, ενώ άλλα στηρίζουν «αναφανδόν» την πρόταση.

Από την μεριά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν ανοίγει τα χαρτιά του, προσδοκώντας τα όποια προεκλογικά οφέλη, ενώ και ο κ.Χρυσάφης μέχρι σήμερα δεν έχει εκφράσει την άποψή του για το θέμα.

Ο κ.Μηλίδης είτε γιατί δεν ρωτήθηκε, είτε γιατί δεν θέλει να εκφραστεί, περιμένει να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει θέση.

Eνώ η υποψ. Δήμαρχος της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων κ. Παπαφωτίου βλέπει απλά το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας ως έναν Δημοτικό χώρο 300 στρεμμάτων που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτελέσει τον ρόλο του τόσο στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος όσο και στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

Πολλοί λένε ότι περιμένει και αυτή εκλογικά οφέλη από το θέμα, μιας και θεωρεί τον χώρο παραμελημένο και απαξιωμένο από κάθε άποψη, που θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες κάθε ηλικίας να προσεγγίσουν ποικιλία αθλημάτων, αλλά είναι δύσκολα μια αριστερή (;) παράταξη να συνεναίσει εύκολα σε μια τέτοια παραχώρηση.

Από την άλλη ξεκάθαρα αρνητική είναι η θέση του κ. Γεωργούλα και της Διάβασης Πεζών για την αιτούμενη παραχώρηση.

Και αυτό δεδομένου ότι αφορά σημαντικό τμήμα μιας έκτασης η αποκλειστική χρήση της οποίας, εφόσον παραχωρηθεί σε έναν σύλλογο, θα αλλοιώσει τη φύση και το σκοπό της δημιουργίας του Πάρκου, αποκλείοντας τη δυνατότητα χρήσης του Πάρκου από μεμονωμένους Δημότες ή ομάδες Δημοτών.

Eπίσης η «Διάβαση» θεωρεί ότι η έλλειψη αντίστοιχου χώρου προς μελλοντική παραχώρηση σε άλλους αθλητικούς συλλόγους, θα δημιουργήσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον και προτείνει την παραχώρηση της αιτούμενης έκτασης στον αθλητικό σύλλογο σε άλλη θέση,

εκτός του Πάρκου Ομόνοιας, όπου μελλοντικά υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης αντίστοιχου χώρου και σε άλλους αθλητικούς συλλόγους και καλεί τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών,

να σεβαστούν τις συστατικές αποφάσεις των προκατόχων τους, οι οποίοι οραματίστηκαν και δημιούργησαν το πανέμορφο αυτό Πάρκο,

ως χώρο μαζικής άθλησης μεμονωμένων και ομάδων Δημοτών, ως χώρο περιπάτου και αναψυχής και να μην συντελέσουν στην αλλοίωση της «φυσιογνωμίας» του.

Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης και η Λαική Συσπείρωση θεωρούν ότι είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα όλων των εγκαταστάσεων του πάρκου της Ομόνοιας, μιας και δημιουργήθηκαν για να καλύπτουν τις ψυχαγωγικές και αθλητικές ανάγκες όλων των Σερραίων πολιτών.

Και δε συμφωνούνε σε καμία περίπτωση ούτε με την ενοικίαση ή την παραχώρησή τους σε αθλητικά Σωματεία ή αθλητικούς Συλλόγους, καθώς κάθε τέτοια χρήση στερεί την δυνατότητα των πολιτών να αθλούνται δωρεάν και δημιουργεί ανισότητες και μεροληψία ανάμεσα σε Συλλόγους και Σωματεία.

Επιπλέον θεωρεί ότι κανένα οικονομικό όφελος δεν δικαιολογεί μια τέτοια ενέργεια από τη μεριά του Δήμου.

Αλλά ποιά είναι η πρόταση του Πανσερραικού;

Την ξέρει κανείς;

Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι ο ΟΠΑΚΠΑ με ομόφωνη απόφασή του συμφωνεί για την παραχώρηση και απλά έβαλε και κάποιους όρους, για την υλοποίηση της.

Αλλά δεν πρέπει να μάθουν οι Σερραίοι πολίτες καταρχήν την πρόταση;

Σε τι ακριβώς αναφέρετε;

Πως θα διαμορφωθεί αν γίνει η παραχώρηση ο σημερινός χώρος;

Τι θα γίνει με το κλειστό γυμναστήριο που υπάρχει εκεί, τα γήπεδα της ΕΠΣ,

τα γήπεδα που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες,

τα ανοικτά γήπεδα του μπάσκετ,

αλλά και το στολίδι που φιλοδοξούμε (αφού δεν αξιωθήκαμε ακόμα να κατασκευάσουμε) να δημιουργήσουμε και είναι το κολυμβητήριο;

Και τέλος πρέπει ή δεν πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει προεκλογικά μια τέτοια απόφαση, όταν κάποιοι πριν τρεις μήνες έλεγαν πως δεν πρέπει να περάσει το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here