Σέρρες: H αύξηση των κρουσμάτων έφερε την …έκρηξη!

Εκεί που περιμέναμε μια αναμενόμενη αύξηση στο Νομό Σερρών, φτάσαμε στην έκρηξη του αριθμού κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Τελευταίο θύμα του κορονοϊου ο Απόλλων Παραλιμνίου

Την αναβολή του αυριανού εντός έδρας αγώνα του με τη Δόξα Σιδηροχωρίου ζητάει από την ΕΠΟ ο Απόλλων Παραλιμνίου εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη της ομάδας.

Συγκεκριμένα θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν τέσσερα μέλη της ομάδας.

Η διοίκηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν συμπτώματα σε μέλη της ενημέρωσε τον γιατρό της ομάδας Νάσο Παπαδόπουλο και τον ΕΟΔΥ, ανέβαλε την προπόνηση της Δευτέρας και ζήτησε από τους παραπάνω να κάνουν τεστ κορονοϊού τα οποία βγήκαν θετικά.

Γενικότερα μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα και μάλιστα μόνο από το νοσοκομείο, ενώ πάνω από έξη κρούσματα επιβεβαίωσε και ιδιωτικό κέντρο …

Με δυό λόγια, μόνο τις τελευταίες τρεις με τέσσερις ημέρες έχουν καταγραφεί πάνω από 40 με 50 κρούσματα ενώ οι ενδείξεις είναι σαφείς και μιλάνε για πολλαπλάσια κρούσματα, ενώ δεν είναι δυνατή ακόμα καμία ιχνηλάτηση..

Είναι δεδομένο πλέον πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί κι άλλο, καθώς όλα τα κρούσματα που καταγράφονται είναι άτομα νεαρής ηλικίας και συγγενικών τους προσώπων.

Κλειστά σχολεία στο Νομό Σερρών

Έκλεισαν σχολεία (5ο Λύκειο στις Σέρρες και Λύκειο Ν.Ζίχνης), έχουμε κρούσμα στην ΔΕΥΑΣ και στην Διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας και μάλιστα νεαρού που εργαζόταν με οκτάμηνη σύμβαση.

Έχουμε κρούσματα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών , μιας και συνολικά έξι φοιτητές/φοιτήτριες όλων των ετών καταγράφηκαν, ενώ ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται.

Ήδη αποφασίστηκε αναστολή μέχρι νεωτέρας της διά ζώσης διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών και η διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.

Επίσης αποφασίστηκε καραντίνα 14 ημερών για όλους τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες των διά ζώσης μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ μας

Καραντίνα 14 ημερών όπως είναι φυσικό επιβλήθηκε και σε όλες τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Και ως «επαφές» ορίζονται τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι 48 ώρες πριν από τη διενέργεια του θετικού τεστ.

Όπως η απολύμανση των γυμναστηρίων και των εργαστηρίων όπου διεξήχθησαν μαθήματα…

Θα κλείσω με την άποψη του αντιδήμαρχου οικονομικών Ν. Ζίχνης κ. Καλαποτλή

Επειδή η κατάσταση φαίνεται πως θα δυσκολέψει….. να θυμόμαστε όλοι μας το εξής…. όσοι δυστυχώς κόλλησαν ή θα κολλήσουν τον ιό ούτε το θέλανε ούτε το επιδίωξαν ούτε κακό θέλουν να κάνουν σε κανέναν…. Δυστυχώς νοσούν….. χρειάζονται στήριξη (από μακριά βέβαια….) και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τους κρίνουμε γιατί βρέθηκαν στο λάθος μέρος με λάθος ανθρώπους…. θα μπορούσαμε να είμασταν όλοι μας στην θέση τους.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και όλα θα πάνε καλά!!!!