Λευτέρης Αβραμάκης: Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους, για την Ελευθερία!

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Αβραμάκη για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε για την 25η Νοεμβρίου, Ημέρα Εθνικής Αντίστασης:

«Η 25η Νοεμβρίου, ημέρα ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου από τις ενωμένες δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, καθιερώθηκε το 1982 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ως Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.

Με το Νόμο 285/82, καθιερώθηκε η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης, τερματίστηκε ο εθνικός διχασμός και αναγνωρίστηκε επίσημα από το ελληνικό κράτος η συνεισφορά των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ στον αγώνα ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις. 

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ουσιαστικά ως Ημέρα Εθνικής Συμφιλίωσης.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι υποχρέωση όλων μας, ιδίως σήμερα που ορισμένοι επιχειρούν να διχάσουν και πάλι τον ελληνικό λαό, επενδύοντας σε μια ρητορική μίσους εναντίον της Αριστεράς.

Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να ανασύρουν τους «σκελετούς του εμφυλίου» στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η αναζωπύρωση διχαστικών λογικών και η διάσπαση του ελληνικού λαού οδήγησε κάθε φορά σε εθνικές ήττες. Αυτό οφείλουμε να το θυμόμαστε όλοι κάθε ημέρα. 

Σήμερα τιμούμε στο σύνολο τους τους αγωνιστές, τους αντάρτες, όλους όσους έδωσαν τη μάχη για να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις, για να απελευθερωθεί η Ελλάδα. Τους τιμούμε όλους μαζί για την προσφορά τους, αναγνωρίζουμε ότι όλοι τους έχουν το ίδιο μερίδιο στη μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού. 

Σήμερα, και κάθε 25η Νοέμβρη, ο κάθε Έλληνας οφείλει να δεσμεύεται ότι θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την ενότητα, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ενσπείρει και πάλι τη διχόνοια στον ελληνικό λαό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, ότι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και να υπερκεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο ακόμα και όταν η λογική και οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Μας το έχει διδάξει η ιστορία μας, μας το έχουν διδάξει οι πρόγονοι μας, οφείλουμε να το διδάξουμε στις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες ενωμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα». 

Διαβάστε επιπλέον για τον Λευτέρη Αβραμάκη: