ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΑΒΡΑΜΑΚΗ- Γράφει ο Γιώργος Βεζυργιαννίδης

Κύριε Αβραμάκη, δεν ακριβοπληρώνεστε για να μοιρολογείτε επάνω στα αποκαΐδια, που εσείς οι βουλευτές διαχρονικά προκαλέσατε στην χώρα.

Αναφέρομαι στο άρθρο σας στην τοπική εφημερίδα « Το Ελεύθερο Βήμα» που δημοσιεύθηκε στις 21/7/2022 και αναφέρεται στην μείωση του πληθυσμού  στον νομό Σερρών  και στην χώρα Μάταια προσπάθησα να βρω στο άρθρο σας μία πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.  Αντίθετα παραλείψατε να αναφέρετε ότι στο τελευταίο κύμα μεταναστών η πλειοψηφία τους είναι επιστήμονες!!

Ασφαλώς γνωρίζεται ότι οι επιστήμονες είναι ο ζωντανός πλούτος της χώρας. Με ποιο δικαίωμα εσείς οι βουλευτές χαρίζετε αυτόν τον πλούτο στους ξένους με τα μέτρα που παίρνετε ή που δεν παίρνετε; Όπως γνωρίζετε η Νέα Δημοκρατία ψήφισε νόμο τον οποίο και εσείς του Σύριζα τον διατηρήσατε 4,5 χρόνια, που κυβερνήσατε, ο οποίος αποκλείει  τους νέους γιατρούς από την αγορά εργασίας και τους εξαναγκάζει στην μετανάστευση για να επιβιώσουν! Αυτό είχε σαν συνέπεια να φύγουν (25.000) περίπου νέοι  γιατροί και καμία μεταρρύθμιση στη υγεία να μην ολοκληρωθεί. Αυτά τα έχω γράψει πολλές φορές μέχρι τώρα και εσείς όλοι οι βουλευτές του νομού αδιαφορείτε!

Πέστε μου μία μεταρρύθμιση στην υγεία που να ολοκληρώθηκε (Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας – οικογενειακός γιατρός – τα ΤΟΜΥ του Σύριζα, τα τακτικά χειρουργεία που δεν γίνονται; κ.λ.π.). Τώρα η Νέα Δημοκρατία κοροϊδεύει ξανά τον κόσμο λέγοντα ότι χωρίς γιατρούς θα κάνει τον προσωπικό γιατρό!! Και μάλιστα πρώτα θα κάνει τον προσωπικό γιατρό ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που εδώ και δέκα (10) χρόνια κατήργησε, και όχι το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ! ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΚΟΡΪΔΙΑ!! Εάν ήταν καλών προθέσεων η Νέα Δημοκρατία έπρεπε πρώτα να επαναφέρει τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να μείνουν κάποιοι νέοι γιατροί στην χώρα και μετά να κάνει τον προσωπικό γιατρό!! Φαίνεται ότι υπάρχουν δεσμεύσεις με τους πιστωτές μας, εμείς μεν να καλύπτουμε τις ελλείψεις που έχουν αυτοί σε γιατρούς και αυτοί να επιτρέπουν στους κυβερνώντες να κάνουν οικονομικές παροχές για να παίρνουν ψήφους!!

Για αυτό και η αντιστροφή των υποσχέσεων!! Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα περιμένει πολύ ακόμη!!