Λ. Αβραμάκης: Μήνυμα Για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε μήνυμα του για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών.

Η απελευθέρωση και η ένωση των Σερρών με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα, έβαλε τέλος σε μια σκλαβιά διάρκειας περισσότερο από 530 χρόνια.

Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που άντεξαν, που αγωνίστηκαν, που διατήρησαν την ελληνικότητά τους μέσα στους αιώνες και στάθηκαν στα πόδια τους μετά από αλλεπάλληλες καταστροφές.

Μετά την έλευση των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας κατάφεραν μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και την αλληλεγγύη να ορθοποδήσουν, να χτίσουν από την αρχή την κατεστραμμένη πόλη και τις ζωές τους, να προκόψουν και να δημιουργήσουν.

Ως Σερραίοι, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά προβλημάτων, οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας που κατάφεραν, με πολύ λιγότερα από όσα εμείς έχουμε σήμερα ως δεδομένα, να δημιουργήσουν πλούτο και να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους.

Έχουμε την ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να εργαστούμε όλοι μαζί απαλλαγμένοι από ιδεολογικές και κομματικές διαφορές για να βάλλουμε και πάλι τον τόπο μας στην τροχιά της ανάπτυξης, να ανακόψουμε την πληθυσμιακή αποψίλωση και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν τη βελτίωση της ζωής μας.

Ελπίζουμε η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην φετινή επέτειο της απελευθέρωσης να σηματοδοτήσει την επιστροφή του Νομού Σερρών στο προσκήνιο και την έξοδό του από το τέλμα που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα 108 χρόνια Ελευθερίας, ας είναι το ορόσημο για να ορθοποδήσει ο Νομός Σερρών, να γίνει και πάλι ελκυστικός για τους κατοίκους του, να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να γνωρίσει και πάλι ο τόπος μας την άνθηση που του αξίζει.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες».