Λευτέρης Αβραμάκης: Η ΝΔ συστηματικά αγνοεί τις ανάγκες των φτωχότερων Περιφερειών της χώρας και του πρωτογενούς τομέα

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σερρών, δήλωσε:

«Οι ανάγκες του πρωτογενούς τομέα είναι τεράστιες και η ΝΔ διαρκώς κωλυσιεργεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο Νομός Σερρών ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός και κτηνοτροφικός Νομός, έχει ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα κάποια πράγματα όπως τα σχέδια βελτίωσης και οι εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαντική προεργασία σε αυτούς τους τομείς και άνοιξε το δρόμο για την καταβολή των αποζημιώσεων ακόμα και για τα έτη 2013 – 2014, όταν λόγω του χάους που επικρατούσε στον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων οι κτηνοτρόφοι δεν έλαβαν τα χρήματα που δικαιούνται.

Βλέπουμε δυστυχώς ότι αντί να δίνεται προτεραιότητα στις φτωχότερες περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για τα σχέδια βελτιώσεων, οι δύο αυτές Περιφέρειες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις για τις δημόσιες δαπάνες, παρόλο που υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις που χαρακτηρίστηκαν επιλέξιμες.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους την επικοινωνία και να ασχοληθεί με την ουσία, τροποποιώντας τις σχετικές αποφάσεις και αυξάνοντας την δημόσια δαπάνη για τις περιοχές όπως είναι ο Νομός Σερρών που υποφέρουν από τη φτώχεια.

Η αρνητική διάκριση σε βάρος της Κεντρική Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρέπει επιτέλους να αντιστραφεί, ανέφερε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Ιδίως για το Νομό Σερρών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων λόγω της εμφάνισης κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Ένας σημαντικός κλάδος της τοπικής μας οικονομίας απειλείται και μαζί του απειλείται με περαιτέρω συρρίκνωση συνολικά η τοπική αγορά»   

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here