Λευτέρης Αβραμάκης: Η ΝΔ υποβαθμίζει συστηματικά το Νοσοκομείο Σερρών

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και της 4ης ΥΠΕ που αφαιρούν ιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Σερρών δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Νοσοκομείο Σερρών καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του φτωχότερου Νομού της Ελλάδας.

Η απόφαση τοποθέτησης ενός μόνιμου αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Σερρών στη θέση Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας, αφήνει το Νοσοκομείο Σερρών με μόλις 2 μόνιμους και 1 Επικουρική αναισθησιολόγους.

Η πραγματικότητα αυτή καθιστά αδύνατη την κάλυψη των αναγκών για την πραγματοποίηση χειρουργείων και οι πολίτες θα πρέπει είτε να μετακινούνται σε άλλες πόλεις είτε θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Στην πρόσφατη μάλιστα προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που χωρίς λόγο ανέκοψε την δρομολογημένη ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών με ιατρικό προσωπικό δεν προβλέπεται η πρόσληψη νέου αναισθησιολόγου, γεγονός που σημαίνει ότι μόλις αποχωρήσει και η επικουρική ιατρός που σήμερα υπηρετεί, οι αναισθησιολόγοι δεν θα επαρκούν ούτε για τις εφημερίες ούτε για την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών.

Ήδη με αυτή την απόφαση δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τακτικά χειρουργεία και θα σταματήσει η λειτουργία του Ιατρείου Πόνου.  

 Ταυτόχρονα με απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ ένας Νευρολόγος του Νοσοκομείου Σερρών θα μετακινηθεί για να καλύπτει τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Καβάλας, γεγονός που συνεπάγεται κινδύνους για την απρόσκοπτη λειτουργεία του τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου και των δύο εξειδικευμένων στην Άνοια και την Επιληψία Εξωτερικών Ιατρείων ενώ καθιστά αμφίβολη πλέον την έναρξη λειτουργίας των προγραμματισμένων δύο ακόμα εξειδικευμένων  εξωτερικών ιατρείων για την κεφαλαλγία και τις κινητικές διαταραχές. 

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση σπεύδει να υποβαθμίσει σημαντικά το Νοσοκομείο Σερρών, να το απαξιώσει και να υπηρετήσει το ιδεολόγημά της για ανάπτυξη της ιδιωτικής αγοράς υπηρεσιών υγείας.

Λευτέρης Αβραμάκης: Tο Νοσοκομείο Σερρών φαίνεται να οδεύει ταχύτατα προς την ιδιότυπη κατάσταση των ΣΔΙΤ

Δυστυχώς, το Νοσοκομείο Σερρών φαίνεται να οδεύει ταχύτατα προς την ιδιότυπη κατάσταση των ΣΔΙΤ παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού Σερρών δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει με ιδιωτικές δαπάνες τις ανάγκες για υπηρεσίες υγείας. 

Οι αποφάσεις αυτές πρέπει να ανατραπούν. 

Συντάσσομαι με την καταγγελία των νοσοκομειακών ιατρών και δεσμεύομαι για την ανάδειξη του θέματος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης ώστε να αλλάξουν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης και να ενισχυθεί αντί να αποδυναμώνεται διαρκώς το Νοσοκομείο Σερρών»  

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here