Φαουλ Αβραμάκη για τη κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών!

Διάβασα τις θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αβραμάκη για το Νοσοκομείο Σερρών και μπορώ να πω πως θα συμφωνήσω μαζί του , τόσο για τα συμπεράσματά του, όσο και για την ελλειπή στήριξη που έχει τόσο σε οικονομικό επίπεδο , όσο και σε επίπεδο προσλήψεων.

Μόνο που αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή

Ξεκίνησε νομίζω με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα

Από τότε μειώθηκε δραματικά ο προυπολογισμός και ουσιαστικά σταμάτησαν οι προσλήψεις

Αν θυμάμαι καλά ο προυπολογισμός έπεσε από τα δεκαπέντε στα δέκα εκατομμύρια και ουσιαστικά δεν γίνονται εδώ και χρόνια μόνιμες προσλήψεις

Ο λόγος πάρα πολύ απλός

Δεν υπάρχουν χρήματα!

Ακόμα και όταν προκηρύχθηκαν θέσεις, αυτές ήταν στα λόγια και δεν ήταν μόνιμου προσωπικού, οπότε κανένας σοβαρός γιατρός δεν θα άφηνε την όποια απασχόλησή του για να πάρει μια θέση ορισμένου χρόνου με τρεις και εξήντα.

Και πίστεψέ με Λευτέρη ο χώρος του Νοσοκομείου Σερρών, επανειλημμένως έχει γίνει όχημα για την φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε επικοινωνιακά οφέλη, δράση τόσο των γαλάζιων , όσο και όλων των χρωμάτων των πολιτικών προσώπων.

Επανειλημμένως έχει χρησιμοποιηθεί για την εξαπάτηση των Σερραίων πολιτών, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Γιατί δεν έχουν την αίσθηση οι ίδιοι οι πολιτικοί μας πως αν αρρωστήσουν σε αυτό το νοσοκομείο θα τους φέρουν «σηκωτούς» και σε αυτό θα τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες!

Στα εικοσιπέντε χρόνια της πολιτικής μας παρουσίας ως εφημερίδα ο μοναδικός πολιτικός που υπέγραψε εναντίον της «δικής» του διοίκησης ήταν ο Νίκος Αργυριάδης, που είχε την αίσθηση της ευθύνης διατήρησης ζωντανής της δημόσιας υγείας και φυσικά την αίσθηση του καθήκοντος υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος.

Οι σημερινοί πολιτικοί μας μένει να αποδειχθούν αν και κατά πόσο θα βοηθήσουν το νοσοκομείο να αποκτήσει και πάλι αξιοπρεπείς προυπολογισμό και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου υγείας θα κριθεί αν και κατά πόσο θα κάνει προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού

Και αυτό γιατί το σημερινό προσωπικό, όσο άξιο και αν είναι , καλώς ή κακώς είναι γηρασμένο και δεν αντέχει ωράρια των τριάντα πέντε ωρών.

Και μάλιστα συνεχόμενο..

Δεν ξέρεις πως επί ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο Καβάλας που είναι ίδιο με το δικό μας είχε 50% μεγαλύτερο προυπολογισμό, γιατί είχε πολλούς βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα!

Και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια…

Αλλά να κάνουμε κριτική , όταν εμείς ή καλύτερα, η κυβέρνησή μας δεν έκανε τίποτα επί μια πενταετία, πάει πολύ…

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ζητά τη στήριξη των Δήμων!