Λευτέρης Αβραμάκης: Αδικαιολόγητη η εξαίρεση των τριτέκνων από την μοριοδότηση των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών

Ο βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης έθεσε το ζήτημα των τρίτεκτων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στην Βουλή έφερε το ζήτημα των αλλαγών στην μοριοδότηση των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης.

Το πρόβλημα που τήθηκε

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του, την οποία συνυπογράφουν 28 ακόμη Βουλευτές, ο Λευτέρης Αβραμάκης, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για το γεγονός ότι έχουν εξαιρεθεί από τη μοριοδότηση οι τρίτεκνοι, σε μια περίοδο μάλιστα οξυμένης οικονομικής κρίσης, μεγάλης ανεργίας και αβεβαιότητας. Επικαλούμενος τις εύλογες αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), που διαμαρτύρονται διότι για μια ακόμη φορά η μεταχείρισή τους δεν είναι ισότιμη με την μεταχείριση των πολύτεκνων οικογενειών, ο Βουλευτής τονίζει ότι  η συγκεκριμένη εξαίρεση, έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πρακτική που προέβλεπε την μοριοδότηση των παιδιών των τριτέκνων για εισαγωγή τους στα Σώματα Ασφαλείας. 

Τονίζει επίσης ότι τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά ζητημάτων οι τρίτεκνοι αντιμετωπίζονται από την ελληνική Πολιτεία ως πολύτεκνοι, καθώς υπήρχε εν γένει η συναίνεση ότι οι συγκεκριμένες οικογένειες πρέπει να χαίρουν της υποστήριξης του κράτους όπως και οι πολύτεκνοι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι την μεγάλη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας που επέβαλλαν τα Μνημόνια, διαδέχεται μια νέα οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, είναι σαφές ότι το κράτος οφείλει να διευρύνει την υποστήριξη των πολυμελών οικογενειών και όχι να περιορίσει τις μέχρι σήμερα θεσπισμένες πρόνοιες υπέρ των τριτέκνων.

Οι Βουλευτές ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναιρέσει την εξαίρεση των τριτέκνων από τη μοριόδοτηση των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών.

Την ερώτηση του Λευτέρη Αβραμάκη συνυπογράφουν οι: Αλεξιάδης Τρύφων, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Δρίτσας Θεόδωρος, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζαχαριάδης Κώστας , Ηγουμενίδης Νίκος, Καλαματιανός Διονύσης, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Λάππας Σπύρος, Μάλαμα Κυριακή, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπανάτσιου Κατερίνα, Πέρκα Πέτη, Πούλου Γιώτα, Σκούφα Μπέττυ, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τσίπρας Γιώργος, Φάμελλος Σωκράτης, Φίλης Νίκος, Χαρίτου Δημήτρης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Ψυχογιός Γιώργος

Διαβάστε επιπλέον για τον Λευτέρη Αβραμάκη: