Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα Σκόπια

Επειδή όλοι μας αρχίσαμε να ξεχνάμε την παρουσία του Κορονοιού, να σας ενημερώσω πως πολύ κοντά μας στα Σκόπια, η αλλιώς στην Βόρεια Μακεδονία καταγράφηκε χθες η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από την εμφάνιση της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 120 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.611. 

Σχεδόν δηλαδή όσα τα δικά μας, με το ένα δέκατο του πληθυσμού!

Πάντως η έξαρση αυτή των κρουσμάτων και θυμάτων της Covid-19 προκάλεσε την έντονη ανησυχία των υγειονομικών Αρχών και της κυβέρνησης της χώρας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επαναφορά περιοριστικών μέτρων όσον αφορά την κυκλοφορία των πολιτών.

Η Παρασκευή πριν από την γιορτή της Πεντηκοστής κηρύχθηκε αργία για όλους τους πολίτες, ενώ στη διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου απαγορεύτηκε η επίσκεψη σε νεκροταφεία σε όλη την επικράτεια με εξαίρεση τις τελετές ταφής.

Να θυμίσω εδώ πως πολίτες από τα Σκόπια μπορούν να έρθουν για διακοπές στην χώρα μας σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού χωρίς τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Οπότε μήπως θα πρέπει να τους ….επανεξετάσουμε;

Διαβάστε επίσης για τις μάσκες μοιράζει το Επιμελητήριο Αθηνών στους επιχειρηματίες: